Anglia: a PL is idő előtt véget ér – állítja az olasz klubigazgató

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.08. 11:35
Pierpaolo Marino, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Udinese igazgatója az angol bajnokság, azaz a Premier League esetleges idő előtti beszüntetéséről beszélt.

Pierpaolo Marino belsős információját minden bizonnyal annak köszönheti, hogy az Udinese és a Premier League-ben szereplő Watford egyaránt a Pozzo család tulajdonában van (az olasz együttes tulajdonosa Giampaolo Pozzo, az angol csapat fiáé, Ginóé).

„Belgiumban már úgy döntöttek, hogy beszüntetik a bajnokságot, az UEFA esetleges szankciói ellenére. A Premier League hasonló közleményt fog kiadni, mivel Angliában egyre súlyosabb a helyzet. Őszintén remélem, hogy a koronavírus után újra élvezhetjük majd a labdarúgást. Nem érdekes, hogy mennyi ideig tart, de ki kell lábalnunk a veszélyhelyzetből. Én már a következő és nem a jelenlegi idény miatt aggódom igazán” – idézi a goal.com Pierpaolo Marino Sportitaliának adott nyilatkozatát.

Mint ismert, a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Jupiler Pro League) elnöksége nemrég egyhangúlag úgy határozott, lefújja az élvonalbeli ligát. Ezt követően az európai kupaküzdelmekből való kizárással fenyegette meg a belga szövetséget Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke.

A goal.com az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnökét, Greg Clarke-ot is idézi, miszerint mindent megtesznek azért, hogy a Premier League-et be tudják fejezni, ám elképzelhető olyan helyzet, hogy erre nem lesz lehetőség a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik