Szoboszlai Dominik: Nincs mese, most gólt kell szereznünk

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 10:11
Decemberben nagyot küzdött egymással a Liverpool és a Manchester United (Fotó: Getty Images)
Szoboszlai Dominik örül neki, hogy még három fronton is harcban van a Liverpool, és bízik benne, hogy a Manchester United elleni vasárnapi FA-kupa-negyeddöntőben jobban sáfárkodnak a helyzeteikkel, mint a decemberi rangadón.

Minden fronton harcban áll a Liverpool, amely négy trófeával is zárhatja az idényt. A Ligakupát már megnyerte a csapat, a bajnokságban csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a szintén 64 pontos Arsenal, az Európa-ligában negyeddöntős és a sorozat egyik legnagyobb esélyese, az FA-kupában pedig az elődöntőbe jutásért játszik vasárnap a Manchester United otthonában. Legutóbb decemberben csapott össze egymással a két rivális, akkor 0–0 lett a vége úgy, hogy a Liverpoolnak 34 kapura lövése volt. Gól azonban egyikből sem született. Szoboszlai Dominik akkor kezdőként 62 percet volt a pályán, és bízik benne, hogy ezúttal jobban sáfárkodnak a helyzetekkel.

„Nincs mese, most gólt kell szereznünk – mondta a klub hivatalos honlapjának a 38-szoros magyar válogatott középpályás. – Nem unatkozunk, és a szurkolóink sem, de élvezzük, hogy ennyi sorozatban harcolhatunk a végső győzelemért. Persze elég kemény egyszerre több fronton küzdeni, ám ezért futballozunk, ezért imádjuk ennyire ezt a játékot.”

Az FA-kupában a vasárnapi lehet a második fellépése, az Arsenal és a Southampton ellen sérülés miatt nem játszott, a Norwich elleni 5–2-es diadalból viszont gólpasszal vette ki a részét.

A Liverpool számára jó hír, hogy az egyre jobb formába lendülő Mohamed Szalah is ott lehet a pályán. Az egyiptomi szélső a Sparta Praha elleni csütörtöki El-nyolcaddöntőt végigjátszotta, és egy góllal, valamint három gólpasszal vette ki a részét a 6–1-es sikerből. A United ellen pedig kimondottan jól megy neki. Pályafutása során a manchesteriek ellen szerezte a legtöbb gólt, 13 mérkőzésen 12-t, ráadásul háromszor duplázott, egyszer pedig triplázott a rangadón.

„Kérdezzék meg őt, miért szeret ennyire a Manchester United ellen játszani – idézte a BBC Jürgen Kloppot, a Liverpool menedzserét. – De minél többet beszélünk arról, milyen jól megy neki a United ellen, annál kisebb az esélye, hogy ezúttal is eredményes lesz. Ami biztos, hogy világklasszis futballista, sokat jelent, hogy ismét számíthatunk rá. Nagyon várom a vasárnapi összecsapást, örülök, hogy kilencezer szurkoló elkísér minket. Azt majd utána kérdezzék meg, hogy élveztem-e. Addig ez csak egy munka.”

Ez lesz a 15. alkalom, hogy a két rivális összecsap az FA-kupában, eddig tizenegyszer a manchesteriek jutottak tovább, és csak négyszer örülhetett a Liverpool. Legutóbb három évvel ezelőtt, 2021 januárjában találkoztak a kupában, akkor hiába duplázott Szalah, 3–2-re nyert a United, ám a két csapat formáját tekintve most esélyesebbek a vendégek.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
VASÁRNAP
13.45: Chelsea–Leicester City (II.) (Tv: Spíler 1)
16.30: Manchester United–Liverpool (Tv: Spíler 1) – élőben az NSO-n

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Manchester City–Newcastle United 2–0 (Bernardo Silva 13., 31.)
Wolverhampton Wanderers–Coventry City (II.) 2–3 (Ait-Nouri 83., Hugo Bueno 88., ill. Simms 53., 90+7., H. Wright 90+10.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik