Man. City: nem valószínű, hogy De Bruyne idén pályára léphet

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 17:46
null
Hónapokig nem láthatjuk De Bruynét a pályán (Fotó: AFP)
A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a Sevilla elleni Európai Szuperkupa-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón árulta el, Kevin De Bruyne súlyos sérülést szenvedett, így több hónapos kihagyásra kényszerül.

 

„Ez súlyos sérülés. A napokban kell eldöntenünk, hogy megműtsék-e vagy sem, viszont az biztos, hogy három-négy hónapos kihagyásra kell számítanunk” – mondta el a sajtótájékoztatón a manchesteriek szakvezetője.

A középpályásnak a Bajnokok Ligája döntőjében volt először problémája a hátsó combjával, ami miatt szinte az összes mérkőzést ki kellett hagyni az előszezonban. Ennek ellenére a Burnley elleni Premier League-rajton Guardiola kezdőként állította be a belgát, akit az előzőhöz hasonló sérüléssel kellett lekísérni a pályáról.

„Mielőtt meghoztam a döntésem, beszéltem az orvosi stábbal és persze vele is. Azt mondta, jól érzi magát” – reagált Guardiola arra a kérdésre, hogy siettette-e a belga visszatérését.

Ugyan hatalmas veszteség De Bruyne távolléte a csapat számára, a katalán tréner mégis hisz benne, hogy nélküle is tudják majd hozni a tőlük megszokott szintet.

„Előre kell tekintenünk. Vannak alternatíváink. Kevin pótolhatatlan, de van még rengeteg tehetség a csapatunkban, akik meg tudják ugrani a feladatot. Minden alkalommal, ha valaki megsérül, másnak van lehetősége bizonyítani, hogy megérdemli a helyét” – mondta reménykedve az edző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik