A Liverpool 4–0-ra győzött, Szoboszlai beállt, majd lecserélték

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 10:50
null
Kissé álmosan kezdett, aztán hengerelt a Liverpool (Fotó: <a href="https://matchcentre.liverpoolfc.com/#/">liverpoolfc.com</a>)
Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool FC felkészülési mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a Leicester Cityt Szingapúrban – Szoboszlai csereként lépett pályára, kiválóan játszott.



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Liverpool FC–Leicester City 4–0 (30)
Szingapúr,
Nemzeti Stadion, 26 000 néző
LIVERPOOL, az 1. félidőben:
Kelleher – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Curtis Jones, B. Clark, Mac Allister – Szalah, D. Núnez, Diogo Jota. Menedzser: Jürgen Klopp
A 2. félidőben: Kelleher (Alisson, 60.) – Joe Gomez, Matip, Quansah (Frauendorf, 86.), Cimikasz – McConnell, Elliott, Szoboszlai (Scanlon, 80.) – Doak, Luis Díaz, Gakpo.
LEICESTER CITY: Hermansen – Ricardo Pereira, Doyle, Vestergaard, Castagne (Justin, 72.) – Ndidi, Winks (Choudhury, 76.) – Albrighton (Marcal-Madivadua, 60.), Dewsbury-Hall,McAteer – Daka (Iheanacho, 72.). Menedzser: Enzo Maresca
Gólszerző: D. Núnez (30.), B. Clark (35.), Diogo Jota (38.), Doak (64.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ahogyan az várható volt, a kisebb sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik a kispadon kezdett a Leicester ellen, és ahogyan az várható volt – mert Jürgen Klopp beharangozta előre – pályára lépett a magyar középpályás.

Jobban kezdett az élvonalból kieső Leicester, különösen az előző idényt kölcsönben a Wimbledonnál töltő 21 éves középpályás, Kasey McAteer volt elemében, de Wilfred Ndidi kihagyta mind a két helyzetét. Szép lassan átvette az irányítást a Liverpool, Mohamed Szalah és Diogo Jota lövéseit még védte a nyáron vett Mads Hermansen, de Darwin Núnez már bevette a kapuját.


Tehetetlen volt a kapus Bobby Clark lövésével szemben is, a 18 éves fiatal kezdett a Liverpoolban a középpályán – apja, az 1972-ben született Lee anno a Newcastle United, a Sunderland és a Fulham menője volt, az angol válogatott keretbe is meghívták.

Bő harminc perc alatt eldőlt a mérkőzés sorsa, amikor Szalah adott egy gólpasszt Diogo Jotának is.


Klopp a kapusán, Caoimhín Kelleheren kívül a teljes csapatát lecserélte a szünetben, beállt Szoboszlai is, aki néhány jó passzal mutatkozott be a mérkőzésen, majd a felezőtől kevés híján gólt szerzett, de utolérte a labdát a kapujából messze kint álló Hermansen, és fejjel hárított, már a tizenhatoson belül.


Nem sokra rá Szoboszlai szögletét Joel Matip a 17 éves skót szélső, Ben Doak elé csúsztatta, aki közelről nem hibázott.


Óriási mezőnyfölényben játszott a Liverpool, igazán meglátszott az osztálykülönbség még úgy is, hogy Enzo Maresca egyet sem cserélt a szünetben. Szoboszlai kiváló passzából Doak duplázhatott volna, de közelről a kapust találta el, majd a tizenhatos elől a magyar játékos nem sokkal lőtt a léc fölé.

A hajrára lecserélte őt a biztonság kedvéért Klopp. Néhány veszélytelen lövés maradt már csak hátra a mérkőzésből, amelyet igen magabiztosan nyertek meg a liverpooliak.

Szerdán a Bayern Münchennel mérkőznek meg Kloppék Szingapúrban, a Leicester a jövő héten megkezdi a harcát a visszakerülésért.

PERCRŐL PERCRE


90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc
Elliot jobbal 17-ről szintén a léc fölé lő.

90+1. perc Iheanacho az ötös jobb sarkáról a léc fölé fejeli Justin jobbról érkező, jobblábas szabadrúgását.

87. perc Vestergaard lekönyökli Díazt, mintegy megszokásból.

86. perc Melkamu Frauendorf is a pályán a Poolban.

85. perc Ivószünet a hajrában, jóval 30 Celsius-fok fölött a hőmérséklet.

80. perc Szoboszlai mehet pihenni, Calum Scanlon váltja.

79. perc Szoboszlai a léc fölé lő a tizenhatos elől, jobbal, 21 méterről, picit balról.

75. perc Díaz 22 méteres bombája elhal a kapus ölében. Hall kissé közelebbről a jobb sarokba lőne, Alisson vetődve fogja a labdát.


74. perc Szoboszlai passzát Doak jobbal a kapusba lövi hatról, Díaz aztán lesről már hiába talál a kapuba.

72. perc Kelechi Iheanacho és James Justin is a pályán.

71. perc Pereira keresztpassza után Hall ballal ellő a hosszú sarok mellett az ötös bal sarkáról.

71. perc Ndidi nem lő az ötös jobb sarka elől, okosan visszapasszol Hall elé, aki jobbal tízről a bevetődő védőbe,Quansahba lő.

67. perc Gakpo jobbal a jobb alsót veszi célba a tizenhatos elől, de erre is odaér a dán kapus.

65. perc Timothy Castagne kap sárga lapot Díaz ellökéséért.


64. PERC ÚJABB POOL-GÓL! Szoboszlai bal oldali szögletét az ötösről a bal oldali kapufa elé fejeli Matip, BEN DOAK két lépésről a kapuba fejel. 40!


61. PERC SZOBOSZLAI! A felezőnél labdát szerez, amelyet jobbal azonnal kapura ível, a visszafutó Hermansen véd, mégpedig fejjel! Majdnem csodagólt szerzett a magyar középpályás…

60. perc Alisson és Marcal a pályán.

58. perc Elliot ballal a bal alsóba lőne középről, 19-ről, vetődve fogja a labdát a kapus. Hermansen, a City ugyanis nem cserélt még.

55. perc Díaz jobbal 18-ról a léc fölé lő, Doak jobbról érkező, lapos passza után McConnell kissé közelebbről jobbal nem sokkal véti el a bal alsó sarkot. Cimikasz kornerét Matip a léc fölé fejeli tízről.

50. perc Gakpo jobbal a bal sarok mellé lő nyolcról, kissé balról.

50. perc Szoboszlai néhány jó passzal és egy szöglet elvégzésével mutatkozott be a meccsen.

46. perc Gakpo jobb oldali beadását Elliot elé tolják a védők, a középpályás négyről jobbal a léc fölé lő.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Sorcserék, beáll Szoboszlai Dominik is. Kelleher – Joe Gomez, Matip, Quansah, Cimkasz – McConnell, Elliott, Szoboszlai – Doak, Luis Díaz, Gakpo, tíz cserével a Pool.





45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Mac Allister cselezget a jobb szélen, jobbal laposan középre ad, Jota jobbal ötről a bal, azaz a rövid sarok mellé húzza a labdát.

40. perc Daka kapura tör, de les.

Doyle majdnem 190 centiméter magas, Vestergaard éppen 199 centiméter, Jota 178.

38. PERC POTYOGNAK… Szalah jobbról ballal az ötös elé emel lágyan, DIOGO JOTA hat méterről a jobb alsó sarokba fejeli a labdát. 30!

35. PERC BOBBY CLARK is betalál, a jobb alsóba lő Szalah passza után picit jobbról, 14 méterről. 20!

33. perc Arnold jobbról jobbal az ötös túlsarkára emel, a léc fölé fejel onnan Robertson.

30. PERC VEZET A POOL, Hermansen védi a Mac Allister remek passzával ellépő Jota ballábas, az ötös bal sarkáról leadott lövését, de a kipattanó DARWIN NÚNEZÉ, aki jobbról, éles szögből, négy méterről a jobb sarokba lő, Pereira mellől. 10!

23. perc A dán kapus eléri a jobb alsó előtt Szalah ballábas, kissé jobbról jövő, tízméteres tekerését is, ismét Robertson készített elő. A 23 éves kapust az Everton és az Anderlecht is vitte volna a Bröndbytől, de 7 millió euróért a Leicesteré lett. A volt liverpooli Danny Ward ma kispados, anno 14 millióért vették meg a leicesteriek őt.

21. perc Robertson ballábas kornerét Clark a 16-os elől kapura vágja, de ez Hermansené.

17. perc Arnold jobb oldali beadását Clark Mac Allister elé tolja, aki mellel leveszi a labdát a tizenegyesponton, de elsodorják azt előle Ndidiék.

14. perc Arnold mellett elmegy a bal szélen McAteer, jobbal kapura lő az ötös sarkáról, de közbelép Konaté.

13. perc Arnold kissé jobbról, 19-ről ballal a jobb alsó felé lő, legördülve fogja a labdát Hermansen.

11. perc Albrighton bal oldali kornerét az ötös bal sarkáról a jobb felső fölé fejeli Vestergaard.

10. perc Ndidi az ötös bal sarka elől ballal középre passzol lövés helyett, Van Dijk megelőzi ott Albrightont.

9. perc Núnez lő lesről gólt.

8. perc Nagy védés! Daka fejjel indítja McAteert, aki balról remekül ad középre, de Ndidi jobbal nyolcról a parádés ütemben kirobbanó kapusba, Kelleherbe lő.

7. perc Jota jobb oldali beadása a kapusé.

Kasey McAteer 21 éves, nem rokona a Pool-ikon Jason McAteernek. A 18 éves Bobby Clark apja Lee anno játszott a Newcasle-ben, a Sunderlandben és a Fulhamben is, ma már edzősködik az 1972-es születésű szakember.

5. perc McAteer passzol jobbra, Albrighton jobbal 10-ről, az ötös jobb sarka előteréből ellő a túlsó alsó sarok mellett.

2. perc Szalah megindul, de hosszú a csel az ötös jobb sarka és Doyle előtt.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Liverpool zöld-fehér mezben és fekete nadrágban, a Leicester kék-fekete mezben és fekete nadrágban.

Fotó: liverpoolfc.com
Fotó: liverpoolfc.com

Szoboszlai a kispadon kezd.

Mint ismert, az angol élvonalbeli Liverpool magyar átigazolási rekordot jelentő 70 millió eurót fizetett a német RB Leipzignek a magyar válogatott csapatkapitányáért, Szoboszlai Dominikért, akinek vételára is bizonyossá teszi, hogy Jürgen Kloppék nem a kispadra vásárolták őt, a 22 éves labdarúgó pedig minden bizonnyal alapember lesz azután, hogy a „vörösök” középpályájáról „a játékpercek 81 százaléka távozott” vagy áll közel a távozáshoz.

A LIVERPOOL SZINGAPÚRBA UTAZÓ 27 FŐS KERETE
Alisson Becker, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Luis Díaz, Szoboszlai Dominik, Darwin Núnez, Alexis Mac Allister, Mohamed Szalah, Adrián, Cody Gakpo, Diogo Jota, Konsztantinosz Cimikasz, Andrew Robertson, Joël Matip, Caoimhín Kelleher, Trent Alexander-Arnold, Ben Doak, Melkamu Frauendorf, Lewis Koumas, James McConnell, Fabian Mrozek, Jarell Quansah, Calum Scanlon, Bobby Clark, Harvey Elliott, Curtis Jones.

Magyar idő szerint vasárnap délelőtt 11 órakor a Leicester Cityvel, szerdán pedig a Bayern Münchennel mérkőznek meg Kloppék Szingapúrban.

A német menedzser mellett a Liverpool hátvédje, Virgil van Dijk is részt vett a sajtótájékoztatón. A holland elmondta, lát vezéregyéniségeket a keretben és olyanokat is, akik azokká válhatnak. Várhatóan – Henderson távozása után – Van Dijk lesz a csapat új kapitánya, ez azonban csak a következő hetekben válhat biztossá.

„Visszatért, ma este már edz és holnap biztosan játszik” – nyilatkozta a „vörösök” sajtótájékoztatóján a német szakember. Klopp emellett még arról is beszélt, hogy Jordan Henderson távozása és Fabinho valószínűsíthető továbbállása után cselekedniük kell, meg kell erősíteniük a középpályát.

Múlt hét végén egy edzésen szenvedett kisebb sérülést Szoboszlai Dominik, és megrándult bokája miatt nem játszhatott a Liverpool németországi, Greuther Fürth elleni felkészülési találkozóján. Jürgen Klopp akkor elővigyázatosságból nem küldte pályára, de Szingapúrban már arról beszélt, a Leicester City ellen biztosan játszik a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szingapúrba utazott az előszezonban az angol Premier League-ben szereplő Liverpool. A Jürgen Klopp irányította csapat két mérkőzést játszik Ázsiában, és a Leicester City elleni találkozó előtt a német szakember a kisebb sérülést szenvedő Szoboszlai Dominikról is beszélt.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A LIVERPOOLLEICESTER CITY MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik