Liverpool: két hónappal a bokasérülése után ismét edzésben Harvey Elliott

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 20:03
null
Harvey Elliott újra az edzőpályán (Fotó: Liverpool FC)
Ismét edzésbe állt a Liverpool FC angol középpályása, Harvey Elliott – a bokasérüléséből lábadozó játékos tréningjéről az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokság (Premier League) 4. helyén álló klubja közölt fotókat és videót. A 18 éves, utánpótlás-válogatott játékos számára a teljes felépülés még odébb van, ám a felvételek tanúsága szerint így is kifejezetten gyorsan halad a regenerációval.

 

 

Minden idők legfiatalabb Premier League-debütánsát hordágyon kellett levinni a pályáról a Liverpool szeptember 12-i mérkőzésén, mert a Leeds United holland védőjével, Pascal Struijkkal történt ütközés következtében súlyosan megsérült. Az csak két nappal később derült ki, hogy konkrétan mi történt a fiatal játékos bokájával…

A középpályás a sérülése utáni napokban többször bizonyította, hogy képes kifejezetten jól kezelni a helyzetet: a meccs után a kórházban például megajándékozta a szobatársát a Leeds ellen viselt mezével és futballcipőjével. Később arról írt, nem tiltotta volna el a sérülésénél belépő Struijkot sem.

A Liverpool csapatorvosa, Jim Moxon a játékos műtétje után azt jósolta, Harvey Elliott tavasszal már ismét ott lehet a pályán. A jelek szerint kicsivel talán hamarabb is.

Igaz, egyelőre még csak könnyített tréningekről, jelentős részt futóedzésekről van szó, a teljes értékű edzésmunka még várat magára – de Elliott eddigi regenerációja példaértékű.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik