Manchester City: New Yorkba terelhetik a fiatal tehetségeket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 13:10
Együttműködés rajzolódik ki a Manchester City és a New York City FC labdarúgócsapata között, amelynek értelmében az angol bajnok hosszú távon fiatalokat adhat kölcsön az új MLS-franchise-nak.

A hír nem meglepő, hiszen az új New York-i klub egyik tulajdonosa – a New York Yankees baseball-franchise mellett – a Manchester City, és a csapat vezetőedzője, Jason Kreis az elmúlt fél évet az angol klubnál töltötte tanulmányúton.

„Van néhány fényes jövő előtt álló játékosunk, akiket megkérhetünk, hogy mielőtt Manchesterben játszanának, menjenek New Yorkba. A csapat remek futballt fog játszani New Yorkban, amely ugyanakkor teljesen autentikus New York-i csapat lesz. Nem egy kis Manchester City, nem egy játék a branddel vagy egy marketingtrükk – ez a valóság” – nyilatkozta Ferran Soriano, a Manchester City ügyvezető igazgatója.

„Az egyik ok, amiért David Villa és Frank Lampard úgy döntött, hogy New Yorkba költözik, épp a tudat, hogy ismerik a menedzsereket, és tudják, kik a klub tulajdonosai” – jelentette ki Soriano, aki a manchesteriekről szólva elmondta, jelen állás szerint nem várható több erősítés Manuel Pellegrini csapatába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik