Chelsea: Terryt négy meccsről eltiltotta a szövetség

Vágólapra másolva!
2012.09.27. 16:27
null
A kép tanúsága szerint Terrynek (balra) nem mindegyik színes bőrű játékossal van baja (Fotó: Reuters)
A Chelsea labdarúgócsapatát erősítő John Terryt négy mérkőzésről eltiltotta az angol szövetség (FA), a hivatalos indoklás szerint helytelen magatartása (gyalázkodó szavak használata és/vagy sértő magatartás) miatt.

 

A válogatottságot a múlt vasárnap lemondó Terryt azzal gyanúsította Anton Ferdinand, a Queens Park Rangers védője, hogy rasszista megjegyzéseket tett rá a két csapat tavaly októberi összecsapásán. A bíróság ezt nem találta bizonyítottnak, az FA független szabályozó bizottsága azonban bűnösnek találta a Chelsea védőjét, ezért négy, az angol szövetség által szervezett mérkőzésről eltiltotta, valamint 220 ezer fontra megbüntette.

Az ítélet csütörtökön megszületett, ennek ellenére Terry pályára léphet az Arsenal elleni szombati bajnokin, mivel a hivatalos indoklás kézhez vételétől számítva 14 napja van a fellebbezés benyújtására. Az eltiltás tehát csak akkor lép érvénybe, ha lezárul az esetleges fellebbezés tárgyalása, vagy ha Terry úgy dönt, hogy nem él a fellebbezés lehetőségével.

A hátvéd képviselői szerint „védencük” csalódott az ítélet miatt, de még nem döntötte el, hogy fellebbez-e ellene.

Érdekesség, hogy a Liverpool uruguayi támadóját, Luis Suárezt az előző idényben nyolc mérkőzésről tiltották el, miután Patrice Evrát (Manchester United) rasszista szavakkal illette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik