Wenger: A Manchester United veresége a fáradtság számlájára írható

Vágólapra másolva!
2009.03.15. 12:21
Arsene Wenger is megszólalt a szombati Manchester United–Liverpool találkozóval kapcsolatban, melyen 4–1-es vendégsiker született. Az Arsenal menedzsere szerint egyértelmű, hogy azért kapott ki a címvédő gárda, mert játékosai fáradtabbak voltak ellenfelüknél.
Wengernek bővülnek a variációs lehetőségei
Fotó: Reuters
Wengernek bővülnek a variációs lehetőségei
Wengernek bővülnek a variációs lehetőségei
Fotó: Reuters
Wengernek bővülnek a variációs lehetőségei

Sikerével a Liverpool négy pontra feljött a Manchester Unitedre – sőt a „vörös ördögök” egy meccsel kevesebbet játszottak –, így ismét látótávolságukon belülre kerültek Sir Alex Ferguson fiai.

„Úgy gondolom, igen – mondta Wenger azzal kapcsolatban, hogy szerinte újból nyílt lett-e a bajnoki címért folytatott versenyfutás. – A Manchester United nagyon sok mérkőzést vívott január óta, és szombaton kissé fásultnak látszott.”

„A Liverpool nem játszott az FA-kupában a múlt hétvégén, ráadásul egy nappal több jutott neki a regenerálódásra a BL-meccse után. Látható volt, hogy a United rutinos játékosainak hibái a fáradtság számlájára írhatók” – folytatta Wenger, aki saját csapatát illetően kissé jobb helyzetben van az elmúlt hetekhez képest, mivel Eduardo da Silva és Theo Walcott felépült, és a Cesc Fabregas, Emmanuel Adebayor duó visszatérésére sem kell már sokat várni.

Az „ágyúsok” szombaton 4–0-ra verték meg a Blackburnt, s ezzel felléptek a 4. helyre (igaz, ha az Aston Villa ma legyőzi a Tottenhamet, akkor visszacsúsznak az 5. pozícióba), Wenger pedig bízik benne, hogy a szezon végén is Martin O’Neill fiai előtt tudnak végezni.

“Minden meccs egy kihívás. Háromnaponta játsszuk a találkozóinkat, de most már tudom kicsit rotálni a játékosaimat. A legkisebb mértékben sem szabad visszaesnie a formánknak, és az öltözőben azt érzem, hogy a fiúk készen állnak a feladatra” – mondta bizakodva Wenger.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik