Scolari nem haragszik Drogbára, csupán szakmai döntéseket hozott

Vágólapra másolva!
2009.01.20. 20:20
Luiz Felipe Scolari, a Chelsea menedzsere úgy nyilatkozott, hogy az Ipswich Town elleni mérkőzésen Didier Drogba visszatér a csapat keretébe, és leszögezte, a történések ellenére nincsen különösebb ellentét ő és a támadó között.
Drogba az Ipswich ellen újra magára húzhatja a kék mezt
Fotó: Imago
Drogba az Ipswich ellen újra magára húzhatja a kék mezt
Drogba az Ipswich ellen újra magára húzhatja a kék mezt
Fotó: Imago
Drogba az Ipswich ellen újra magára húzhatja a kék mezt

Didier Drogba a Chelsea legutóbbi két találkozóján – a Southend elleni FA-kupa-meccsen és a Stoke City elleni bajnokin – nem lépett pályára, sőt Luiz Felipe Scolari a kispadra sem nevezte az elefántcsontparti csatárt.

A brazil mester ugyan nem mondta, de az angol sajtó mégis azzal indokolta a fentieket, hogy a tréner a Manchester United elleni gyenge támadójáték miatt – azt a párharcot 3–0-ra vesztették el a „kékek” – elsősorban Drogbát tette felelőssé, ezért figyelmeztető és fegyelmező jelleggel hagyta ki őt a keretből az utóbbi két összecsapáson.

Scolari azonban, úgy néz ki, már megbocsátott, legalábbis a Chelsea TV-nek adott nyilatkozatából ez tűnik ki. A korábbi brazil és portugál szövetségi kapitány elmondta, hogy Drogba az Ispwich Town elleni szombati FA-kupa-összecsapáson újra ott lesz a nevezettek között.

„Ez egy szokványos helyzet, egyszerűen úgy alakult, hogy arra a két mérkőzésre másik játékosokat választottam” – mondta a szakember.

„Nincsen problémája velem vagy a klubbal. Az edzésmunkája megfelelő, újra remek a kondíciója, és nemcsak fizikailag, de technikailag is rendben van” – jelentette ki Scolari, aki a nyilatkozata végén még egyszer kijelentette: csupán szakmai döntést hozott az előző két találkozó előtt.

A Chelsea-hez kapcsolódó hír, hogy John Terry kihagyta a keddi edzést, mert a hétvégén megsérült a háta, ám csupán rutinvizsgálatról van szó, szerdán már visszatérhet a többiekhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik