Ferguson szerint Berbatov új dimenziókat nyit meg a csapat előtt

Vágólapra másolva!
2008.09.02. 09:47
Egész nyáron erről az igazolásról beszéltek Manchesterben, mégis csak az átigazolási határidő utolsó perceiben vált biztossá (a hírt csak negyven perccel éjfél után erősítették meg), hogy Dimitar Berbatov az angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes együtteshez igazol. Sir Alex Ferguson, a klub menedzsere meg sem próbálta leplezni örömét a bolgár csatár érkezésének bejelentése után.
Dimitar Berbatov végre magára öltheti a manchesteri mezt
Dimitar Berbatov végre magára öltheti a manchesteri mezt
Dimitar Berbatov végre magára öltheti a manchesteri mezt
Dimitar Berbatov végre magára öltheti a manchesteri mezt

„Ő a kulcsigazolás. Dimitar a világ egyik legjobb és legveszélyesebb támadója” – konstatálta elégedetten Ferguson a hétfő este történteket. Szavaiból kicsengett: cseppet sem tartja ablakon kidobott pénznek a 27 éves csatárért a Tottenham Hotspurnek átutalt 30.75 millió fontot.

Ne feledjük, hogy Ferguson egyik legnagyobb fiatal tehetsége, Fraizer Campbell egyévnyi elengedésével valamelyest javította a Tottenham hirtelen fellépő akut csatárproblémáit (Berbatov és az immár liverpooli Robbie Keane tavaly összesen 41-szer talált be a Tottenham találkozóin).

A bolgár csatár is elégedetten nyilatkozott a vörös mezt kezében tartva. „Egy álmom vált valóra azzal, hogy a Manchester United játékosa lettem. Szeretném kivenni a részem magam is a sikerekből és hozzásegíteni a klubot újabb trófeák elnyeréséhez” – mondta a négyéves szerződést aláíró játékos.

„A stílusa és a képessége más dimenzióba fogja helyezni a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók között Berbatov népszerű lesz” – dicsérte előre a gólvágót Ferguson.

Nos, a szurkolók elsőre nem tűnnek elégedetlennek a vásárral, és pozitívan fogadták a hírt. Ahogy egyikük fogalmazott a „vörös ördögök” honlapján: „Figyeljétek csak: Berbatov, Rooney, Tévez és Ronaldo fog támadni. Isten óvja az ellenfeleinket!”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik