Drogba Londonban maradt, így elképzelhető, hogy elhagyja a Chelsea-t

Vágólapra másolva!
2008.07.20. 16:27
Didier Drogba nem utazott el a Chelsea csapatával az ázsiai túrára, ami újabb spekulációkat eredményezett a csatár jövőjét illetően. A londoni klub hivatalos közleménye szerint a gólvágó azért maradt Londonban, mert még nem jött rendbe teljesen térdsérülése. Az újságírók persze ezt másképp gondolják, és szerintük Drogba az új idényt már másik csapatban kezdi.
Arra mentek a többiek – mutatja Drogba
Foto: Action Images
Arra mentek a többiek – mutatja Drogba
Arra mentek a többiek – mutatja Drogba
Foto: Action Images
Arra mentek a többiek – mutatja Drogba
Didier Drogba Londonban marad. Így döntött a Chelsea vezetősége. Ez a hír azonban koránt sem nyugtathatja meg a londoni klub szurkolóit. Épp ellenkezőleg.

A média szerint az elefántcsontparti játékos azért nem tartott társaival a Chelsea ázsiai túrájára, mert hamarosan klubot cserél. Régóta a nyár egyik átigazolási slágertémája Drogba, nevével kapcsolatban több európai sztárklub (Milan, Barcelona) is felvetődött.

Az angol csapat szerint azonban csupán arról van szó, hogy a csatárnak térdsérülését kell kúrálnia, ezért nem utazott el Kínába.

Ezt látszik igazolni, Luiz Felipe Scolari, a Chelsea új menedzserének korábbi kijelentése is, miszerint Drogba 200 százalékig szerepel a terveiben.

Egy másik bizonytalan sorsú játékos azonban társaival tartott, nevezetesen az Interrel szóba hozott Frank Lampard.

A 2008-as BL-döntő vesztese július 23-án egy kínai csapat ellen kezdi meg a felkészülési meccsekből álló sorozatát, majd Makaóra és Malajziába utazik, végül Oroszországban játszik két mérkőzést.

Michael Ballack a szabadsága leteltével Kínában fog csatlakozni a kerethez, Claudio Pizzaro viszont Drogbához hasonlóan sérülés miatt otthon maradt.

Scolari – aki a túra folyamán először veheti szemügyre játékosait mérkőzés közben – a következőt nyilatkozta az elutazás előtt:

„A fiúk még nincsenek száz százalékos állapotban, de ez nem is csoda. Új csapatot építünk, és új filozófiát teremtünk – mondta a brazil szakember. – Ez még csak a kezdet, de az öt mérkőzés után már lesz egy átfogó képem a játékosokról és az alkalmazandó taktikáról.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik