Didier Drogba fejesére Tim Cahill csodagóllal válaszolt, botlott a Chelsea

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 17:13
Meglepetésre a sokkal többet támadó Chelsea csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az Evertonnal az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában. A két gólt Didier Drogba és Tim Cahill szerezte, a vendégek a 89. percben egyenlítettek.
Egy pontot ért Didier Drogba gólja
Egy pontot ért Didier Drogba gólja
Egy pontot ért Didier Drogba gólja
Egy pontot ért Didier Drogba gólja

A találkozó egyértelmű esélye a Chelsea volt, amely győzelem esetén alaposan megközelíthette az Arsenalt és a Manchester Unitedet. A londoni játékosok nyilvánvalóan sikerrel akarták „megédesíteni” a vezetőedző Avram Grant hangulatát. Igaz az izraeli tréner már a kezdés előtt boldog lehetett, miután véglegesítették ideiglenes szerződését, hiszen Jose Mourinho távozása után alaposan „összekapta” a gárdát.

Az első félidő a hazaiak fölényét hozta, egyre-másra alakultak ki a helyzetek Tim Howard kapuja előtt. A liverpooliak magyar gyökerekkel is rendelkező amerikai kapusa azonban mindent hárított, mintha korábbi klubja, a Manchester United kedvében akart volna járni…


Érdekesség, hogy mindkét csapat alapformációja 4-5-1 volt, de ez a Chelsea-nál nem igazán látszott, mert Frank Lampardék sokat támadtak. Az angol válogatott sztárja többször próbálkozott, de lövéseit Howard hárította.

A legnagyobb esély a szünet előtt kínálkozott a gólra: egy remek Shaun Wright-Phillips centerezés után a kaputól 6 méterre álló, teljesen üresen érkező Didier Drogba rontott óriási ziccerben. Az elefántcsontparti támadó nem találta el jól a labdát, pedig máskor csukott szemmel is értékesített volna ilyen helyzetet…

A fordulás után Lampard jobb oldali szabadrúgása majdnem gólt eredményezetett, az egyik védő testéről lepattanó labda arasszal kerülte el a kapu jobb alsó sarkát. A folytatásban is a Chelsea kísérletezett, de igazán nagy esélyt nem dolgozott ki.

Az első negyedóra végén az Everton is megindult az ellenfél kapuja felé, de a felbátorodás nem járt igazi veszéllyel. A 64. percben Lampard 22 méteres emelését Howard ujjheggyel tolta szögletre, majd a beívélés után a gólvonalról mentettek a vendégek.

A hazaiak fölénye a 71. percben hozott eredményt: Kalou bal oldali szögletét a remekül berobbanó Drogba négy méterről fejelte a kapuba. Úgy tűnt, ez a találat el is dönti a három pont sorsát, mert az Everton addig nem jelentett veszélyt Carlo Cudicini kapujára.

De nem így történt: a 89. percben ugyanis egy lepattanó labdát Cahill ollózva, 8 méterről a léc alá bombázott!

Az utolsó pillanatok már nem hoztak változást, a Chelsea értékes két pontot hullajtott el a sok kihagyott helyzet miatt.

A birminghami derbin is gólt látott a közönség a hajrában: a 87. percben Gabriel Agbonlahor jutatta győzelemhez az Aston Villát.

PREMIER LEAGUE, 13. FORDULÓ

  • Chelsea-Everton 1-1 (Drogba 71., illetve Cahill 89.)
  • Birmingham City-Aston Villa 1-2 (Forsell 62., illetve Ridgewll 10., öngól, Agbonlahor 87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik