Terry 131 ezer fontos heti fizetésével a Premiership „trónján”

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 11:08
Címkék
John Terry meghosszabbította szerződését a Chelsea-nél, heti 131 ezer fontos fizetésével a Premier League legjobban kereső labdarúgója lesz. Erről az egyik legnépszerűbb angol bulvárlap számolt be.
John Terry lesz a Premier League legjobban kereső játékosa
John Terry lesz a Premier League legjobban kereső játékosa
John Terry lesz a Premier League legjobban kereső játékosa
John Terry lesz a Premier League legjobban kereső játékosa

A Sun úgy tudja, hogy az angol válogatott csapatkapitánya jövő héten írja alá az új kontraktust, amikor a Chelsea hazaérkezik tengerentúli túrájáról. Az újság értesülése szerint Terry öt évvel hosszabbít, így alapfizetése összesen 34 milllió font lesz.

Roman Abramovics, a „kékek” multimilliárdos tulajdonosa három héttel ezelőtt adta ’parancsba” Peter Kenyon ügyvezetőnek, hogy még az Egyesült Államokban hozza tető alá Terry és a számos klubbal hírbe hozott Frank Lampard új szerződését. A középpályás esetében egyelőre nincs szó megállapodásról.

Az orosz üzletember tegnap érkezett meg Los Angelesbe és kezet adott Terry meghosszabbított kontraktusára. A bulvárlap szerint Abramovics mostantól Lampard szerződéséről tárgyal.

A Beverley Hills Hotelben a tulajdonos és Jose Mourinho vezetőedző meg is ünnepelte, hogy John Terry újabb évekre kötelezte el magát a Chelsea-hez.

A védő és Lampard korábban azt „kérte” a klubvezetéstől, hogy emeljék fizetésüket Michael Ballack és Andrij Sevcsenko bérének szintjére, vagyis heti 121 ezer fontra. A német és az ukrán klasszis ezzel egy évig vezette a Premier League pénzügyi ranglistáját. Terry eddig 68 ezer fontot tehetett zsebre alapfizetésként, vagyis majdnem megduplázzák illetményét.

A PREMIER LEAGUE KERESETI LISTÁJÁNAK ÉLCSOPORTJA:

  • 1. John Terry (Chelsea) – 131 ezer font/hét
  • 2. Andrij Sevcsenko, Michael Ballack (Chelsea) – 121 ezer
  • 4. Steven Gerrard (Liverpool FC) – 120 ezer
  • 5 Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 119 ezer
  • 6. Wayne Rooney (Manchester United), Michael Owen (Newcastle United) – 110 ezer
  • 8. Frank Lampard (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United) – 100 ezer
  • 10. Fernando Torres (Liverpool FC), Didier Drogba (Chelsea) – 90 ezer
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik