Samuel Eto'o talán, Eduardo Da Silva biztosan Londonban folytatja

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 14:00
A The People magazin információi szerint az angol labdarúgó-bajnokság (Premiership) élvonalában szereplő Arsenal bejelentkezett a Barcelona kameruni válogatott csatáráért, Samuel Eto’óért. A hírek szerint Arsene Wenger 20 millió fontot adna a gránátvörös-kékek játékosáért. A horvát Eduardo da Silva viszont már biztos, hogy a londoniaknál folytatja, a klub honlapján megjelent hír szerint a brazil származású csatár négy évre ír alá az „ágyúsokhoz”.
Eto'o pótolhatná a távozó Henryt
Eto'o pótolhatná a távozó Henryt
Eto'o pótolhatná a távozó Henryt
Eto'o pótolhatná a távozó Henryt

Gőzerővel keresi az Arsenal a nemrégiben nyolc év után a Barcelonába távozó Thierry Henry utódját. A The People szerint az angol klub 20 millió font ellenében leigazolná a Barcelona csillagát Samuel Eto'ót.

Bár a katalán csapat 30 millió fontban határozta meg a kameruni játékos értékét, Wenger úgy gondolja, hogy az előző szezonban felmerülő Ronaldinho-Eto'o ellentét jócskán csökkentette a csatár értékét. Az Arsenal menedzsere szerint valakinek távoznia kell a tavalyi spanyol ezüstérmes gárdától, és ez valószínűleg nem az aranylabdás zseni lesz.

A magazin szerint a Barca már el is fogadta az ajánlatot, mindössze a támadó igényei állhatnak az átigazolás útjába. Eto'o jelen pillanatban heti 120000 fontnak megfelelő eurót keres a katalánoknál, és valószínűleg Angliában sem érné be ennél kevesebbel.

Hogy konkrétumokról is beszéljünk, a londoni klubbal kapcsolatban: az Arsenal hétfőn bejelentette, hogy leigazolja a horvát válogatott és a Dinamo Zágráb csatárát, Eduardo da Silvát. A futballista vételáráról eddig egyik csapat sem adott tájékoztatást. Az viszont biztos, hogy ha a támadó átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, négy évre szerződik a londoniakhoz.

Da Silva és az angol klub útjai már korábban is keresztezték egymást. Az "ágyúsok" az elmúlt szezon elején pont a Dinamóval játszottak a BL-fötáblára kerülésért, és miután idegenben magabiztos, háromgólos győzelmet arattak, így hazai pályán a 2-1-es győzelem bőven elég volt a továbbjutáshoz. Érdekesség, hogy az Emirates-ben rendezett összecsapáson Da Silva góljával még a horvátok vezettek, ez pedig az első tétmérkőzésen szerzett találat volt az Arsenal új stadionjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik