NHL: Crosby 1200. meccsén a Pittsburgh tízet vágott San Joséban

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.05. 07:35
null
Sidney Crosby 1200. NHL-meccsén tíz gólt lőve nyert San Joséban a Penguins (Fotó: Getty Images)
A Vancouver Canucks után a Pittsburgh Penguins is alaposan kitömte vendéglátóját, a San Jose Sharksot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának magyar idő szerinti vasárnapi játéknapján. A házigazda kaliforniai csapat egymás után másodszor kapott tíz gólt, s 11 mérkőzés után is nyeretlen.

 

Nem sok kérdést hagyott az előző két idény bajnokának összecsapása, a mostani évadban is remeklő címvédő Vegas Golden Knights ugyanis valósággal kiütötte a Colorado Avalanche-et hazai pályán, hiszen többek között két emberhátrányos gólt is szerezve, a két-két gólt és gólpasszt jegyző Mark Stone vezérletével nyert 7–0-ra hazai jégen.

A VEGAS KÉT EMBERHÁTRÁNYOS GÓLJA

 



A Nyugati főcsoportban utolsó helyen álló és nyeretlen San Jose Sharks egymás után második – hazai – mérkőzésén kapott tíz gólt, miután a Vancouver Canucks 10–1-es sikerét követően a Pittsburgh Penguins úgy nyert 10–2-re, hogy Jake Guentzel és Reilly Smith is két-két gólt és asszisztot jegyzett, de Bryan Rust is négy gólból vette ki a részét (egy gól, három assziszt).

Ez volt a vendégek klasszisának, Sidney Crosbynak az 1200. mérkőzése az NHL-ben, melyet egy assziszttal zárt.



Fordulatos mérkőzésen szenvedte el idénybeli első rendes játékidős vereségét az előző kiírásban több ligarekordot is megdöntő Boston Bruins, amely hiába vezetett 2–0-ra, majd 3–2-re, 5–4-re kikapott a Detroit Red Wings vendégeként.

A Vancouver Canucks értékes győzelmet aratott hazai pályán a Dallas Stars ellen, s feljött a Nyugati konferencia második helyére, míg a texasiak visszacsúsztak a negyedik helyre, köszönhetően a Los Angeles Kings Philadelphia Flyers elleni idegenbeli 5–0-s győzelmének is.

A Carolina Hurricanes hosszabbítás után nyert 4–3-ra a New York Islanders otthonában, a vendégek győztes gólját szerző Sebastian Aho pedig pályafutása 10. hosszabbításban lőtt találatát jegyezte.


NHL
ALAPSZAKASZ
Edmonton Oilers–Nashville Predators 2–5
Arizona Coyotes–Winnipeg Jets 3–5
Detroit Red Wings–Boston Bruins 5–4
Ottawa Senators–Tampa Bay Lightning 4–6
St. Louis Blues–Montreal Canadiens 6–3
Toronto Maple Leafs–Buffalo Sabres 4–6
Washington Capitals–Columbus Blue Jackets 2–1
New York Islanders–Carolina Hurricanes 3–4 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–Los Angeles Kings 0–5
Chicago Blackhawks–Florida Panthers 5–2
Minnesota Wild–New York Rangers 5–4 – szétlövéssel
San Jose Sharks–Pittsburgh Penguins 2–10
Seattle Kraken–Calgary Flames 3–6
Vancouver Canucks–Dallas Stars 2–0
Vegas Golden Knights–Colorado Avalanche 7–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik