NHL: mínusz háromról fordított a Carolina, idegenbeli sikerrel kezdett a címvédő Vegas

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 07:44
A Carolina Hurricanes tetemes hátrányt ledolgozva 5–3-ra legyőzte hazai jégen a New York Islanderst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának magyar idő szerint kedd hajnali programjában, így összesítésben már 2–0-ra vezet. A Toronto Maple Leafs idegenbeli sikerrel egyenlített a Boston Bruins ellen, míg a Nyugati főcsoportban a címvédő Vegas Golden Knights idegenbeli, az Edmonton Oilers hazai győzelemmel indította a maga párharcát.

BOSTON–TORONTO 2–3

Kétszer is vezetett a Boston, de a Toronto rendre egyenlített, majd a harmadik harmad derekán Auston Matthews beütötte a vendégek győztes gólját is. Matthews csapata előző két góljához is asszisztált, ez volt a negyedik hárompontos meccse playoffban. A Maple Leafs a megelőző nyolc alkalommal kikapott a Bruinstól, remek pillanatban szakította meg a 2023 januárja óta tartó sötét szériát.

CAROLINA–NY ISLANDERS 5–3

Pazarul kezdett az Islanders, már 3–0-ra vezetett, amikor a második harmad közepén Teuvo Teravainen megkezdte a Carolina felzárkózási hadműveletét. A projekt nem haladt gyorsan, a következő gólra, Seth Jarvisére a harmadik periódus közepéig kellett várni. Az események az 58. percben gyorsultak fel, de akkor nagyon: Sebastian Aho egyenlített (17:45), kilenc másodperccel később Jordan Martinook a vezető gólt is beütötte, majd az utolsó percben Jake Guentzel megadta a kegyelemdöfést a nagy lehetőséget elszalasztó vendégeknek. A Hurricanes (és a jogelőd Hartford Whalers) rájátszásbeli történetében volt már (kétszer is) fordítás háromgólos hátrányból, kilenc másodpercen belül ütött két gól azonban nem.

DALLAS–VEGAS 3–4

A két hónapos kihagyás után visszatérő Mark Stone góljával már a második percben megszerezte a vezetést a Vegas Dallasban, és ha nem is volt izgalommentes a csata, előnyét végig megőrizte. Jonathan Marchessault, Tomás Hertl és Brayden McNabb ütötte a címvédő további góljait, Logan Thompson 27 védéssel járult hozzá a sikerhez.

EDMONTON–LOS ANGELES 7–4

A játéknap gólokban leggazdagabb mérkőzésén három edmontoni hokis is kiemelkedő teljesítményt nyújtott: Zach Hyman három gólt ütött és egy asszisztot jegyzett, Connor McDavid öt gól előkészítésében játszott szerepet, Evan Bouchard négyben. Leon Draisaitl és Adam Henrique egy-egy góllal és assziszttal zárt, mindezt Stuart Skinner 33 védéssel támasztotta meg. McDavid eddig 14 mérkőzést játszott a Kings ellen a playoffban, ezeken 29 pontot gyűjtött.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, 1. FORDULÓ
Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 2–3 (2–1, 0–1, 0–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Carolina Hurricanes–New York Islanders 5–3 (0–2, 1–1, 4–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0
NYUGATI FŐCSOPORT, 1. FORDULÓ
Dallas Stars–Vegas Golden Knights 3–4 (2–3, 0–1, 1–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 7–4 (2–0, 2–2, 3–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik