NBA: Curry klasszisa nem volt elég a GSW-nek a Cavs ellen – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.06. 07:57
null
Mitchell és Curry csatáját a Cavs kosarasa nyerte (Fotó: Getty Images)
Steph Curryvel a soraiban szenvedett vereséget a Golden State Warriors a Cleveland Cavaliers otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján. A nap másik két meccsén a Dallas Mavericks odahaza győzte le a Charlotte Hornertset, míg a Memphis Grizzlies Portlandben diadalmaskodott. A vasárnap késő esti meccseken a Phoenix Suns Kevin Durant 41 pontjával győzött Detroitban, a Toronto Raptors pedig hosszabbításban gyűrte le a San Antonio Spurst. 

Gyakorlatilag a második negyedb közepéig volt meccsben a GSW Clevelandben, ahol a Cavaliers ezúttal túl nagy falatnak bizonyult neki. A Donovan Mitchell (31–2–7) vezette hazai együttes a meccs kétharmadában előnyben volt, s Steph Curry (28–2–4) minden erőfeszítése ellenére 11 pontos sikert könyvelhetett el.

 

 

A biztató kezdés után hamar visszaesett a Mavs játéka a Hornets ellen, s a második negyed adott pontján már 15 ponttal is vezetett a tripla duplázó LaMelo Ball (30–10–13) vezette társaság – Ballnak egyébként ez volt a 10. tripla duplája, a charlotte-i franchise történetében ő az első játékos, akinek ez sikerült. A harmadik játékrészben jócskán faragott hátrányából a dallasi gárda, majd a végjátékban villant a Luka Doncic (13–12–9), Kyrie Irving (18–3–10) duó, s a hajrában belelendülő Tim Hardaway segítségével a győzelmet is megszerezte.

 

 

A nap legfordulatosabb meccsén hiába vezetett háromszor is huzamosabb ideig a dupla duplázó Malcom Brogdon vezette Trail Blazers, a korábban kétszer előnybe kerülő Grizzlies a remek napot kifogó Desmond Bane (30–8–5), Jaren Jackson Jr. (27–7–2) páros játékával kiválóan hajrázott, s győzelemmel távozott Portlandből.

 


 

Nem sok esélyt adott a hazai pályán játszó Detroit Pistonsnak a Suns, amely a szoros első negyed után átvette az események irányítását és végig vezetve magabiztos győzelmet aratott. A phoenixi diadal főszereplője Kevin Durant volt, aki 41 pontja mellett négy lepattanót és öt asszisztot tett bele a közösbe. Hazai oldalon Cunningham 26, míg Sasser 22 pontig jutott, de ez kevés volt a sikerhez.

 

 

Az első percek letargiája után magára talált a Spurs, s szinte végig vezetve jelentős előnyt épített ki, de a Raptors a negyedik negyedben ledolgozta 15 pontos hátrányát, s kiharcolta a ráadást, amelyben már a Scottie Barnes (30–11–6) és Dennis Schröder (24–3–6) fémjelezte kanadai együttes kerekedett felül.

 

 

NBA
ALAPSZAKASZ
Detroit Pistons–Phoenix Suns 106–120
San Antonio Spurs–Toronto Raptors 116–123 – hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers–
Golden State Warriors 115–104
Dallas Mavericks–
Charlotte Hornets 124–118
Portland Trail Blazers–Memphis Grizzlies 100–112

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik