NBA: szobrot emel Kobe Bryant tiszteletére a Los Angeles Lakers

Vágólapra másolva!
2023.08.25. 16:21
null
Kobe Bryant 2020-ban hunyt el (Fotó: Getty Images)
Szobrot emel a 2020-ban helikopterszerencsétlenségben elhunyt Kobe Bryant tiszteletére az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakers.

A klub csütörtökön közölte, hogy az alkotást 2024. február 8-án leplezik le a jelenleg Crypto.com Arenának nevezett csarnok előtt. Ezt a dátumot azért választották ki, mert a 41 évesen meghalt sztár a 8-as és a 24-es mezt viselte a Lakersnél eltöltött húsz idénye során, míg a katasztrófában szintén áldozatul esett lánya, Gianna a 2-es dresszt hordta korosztályos csapatában.

A Lakers eddig öt legendás játékosa – Elgin Baylor, Shaquille O'Neal, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson és Jerry West –, valamint Chick Hearn műsorközlő előtt tisztelgett szoborral az 1999 óta otthonául szolgáló csarnok előtt.

A Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter 2020. január 26-án Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik