Baseball: elengedik a kubai játékosokat a vb-re

Vágólapra másolva!
2022.12.27. 11:32
null
Pályára léphetnek az Amerikában játszó kubai játékosok a világbajnokságon (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államok engedélyezte a profi baseball-ligában (MLB) szereplő kubai játékosoknak, hogy csatlakozzanak szülőhazájuk válogatottjához márciusban a sportág világbajnokságának számító World Baseball Classicon.


Az amerikai bajnokságokban több száz kubai származású játékos szerepel, akik szinte valamennyien engedély nélkül hagyták el hazájukat, ahol tiltott a profi sport. A két ország közötti több évtizedes szembenállás miatt az amerikai kormány csak azoknak engedélyezi a játékot az MLB-ben, akik disszidáltak, és ők eddig nem is szerepelhettek a kubai válogatottban.

A karibi ország nemzeti csapata alaposan megszenvedte az amerikaiak tiltását az elmúlt években, így például a tokiói olimpiára sem jutott ki az együttes.

A két országnak viszont most sikerült megállapodnia abban, hogy Kuba meghívót küldhet profi játékosainak, akik elfogadhatják a meghívót és játszhatnak majd a Tajvanon, Japánban és az Egyesült Államokban sorra kerülő tornán.

A március 8. és 21. között rendezendő vb-n 20 csapat szerepel, a viadal végjátékát, a negyeddöntőket, az elődöntőket és a finálét Miamiban rendezik meg.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik