NBA: Paul George olyat nyújtott, amilyet korábban még senki a ligában – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.11.01. 07:40
null
Paul George fogadja a sérülés miatt civilben lévő csapattárs, John Wall gratulációját a meccs után (Fotó: Getty Images)
Noha a sérült Kawhi Leonard és John Wall ezúttal sem léphetett pályára, csapatuk, a Los Angeles Clippers nagy csatában, 95–93-ra felülmúlta vendégét, a Houston Rockets legénységét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján – elsősorban Paul George remeklésének köszönhetően. A Milwaukee a hatodik meccsét is megnyerte, a Philadelphia zsinórban harmadszor győzött, és hosszú idő után újra sikerrel járt a Brooklyn is.

 

Paul George-nak az utolsó percekben volt három labdaeladása, ami sokba kerülhetett volna a Clippersnek, de az olimpiai bajnok a végjátékra újból turbó fokozatba kapcsolt: 39 másodperccel a vége előtt hárompontossal egyenlített (93–93), majd labdát szerzett Eric Gordontól, és egy időkérést követően bedobta a győztes duplát (amúgy a negyedik negyedben akkor vezetett először a hazai csapat).

A Rockets utolsó, célt tévesztő dobásánál ő kapta le a pattanót – és ezzel vége is lett a meccsnek…

A Paul George szokás szerint sokoldalú játékát összegző statisztikák is sokatmondóak: az NBA történetében ő lett az első játékos, aki egy mérkőzésen eljutott 35 pontig, 9 lepattanóig, 8 asszisztig, hat labdaszerzésig és öt sikeres tripláig.

PAUL GEORGE NAGY PILLANATAI A HÉTFŐI MECCSEN


Egyelőre egyik csapat sem remekel: a Clippers három győzelemmel és négy vereséggel, a Rockets egy győzelemmel, valamint hét zakóval áll.

A játéknap részletes összefoglalója itt!

NBA, ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–Sacramento Kings 108–115
Washington Wizards–Philadelphia 76ers 111–118
Brooklyn Nets–Indiana Pacers 116–109
Toronto Raptors–Atlanta Hawks 139–109
Milwaukee Bucks–Detroit Pistons 110–108
Utah Jazz–Memphis Grizzlies 121–105
Los Angeles Clippers–Houston Rockets 95–93

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik