NHL: továbbjutott a Rangers, zárkózik a Senators

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 08:52
null
Ünnepelnek a Rangers játékosai, valahol a kupac alján ott van a győztes gólt szerző Carl Hagelin is (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának első körében hazai pályán hosszabbítás után megszerezte negyedik, továbbjutást érő győzelmét a New York Rangers a Pittsburgh Penguins ellen. Az Ottawa Senators idegenben négy góllal verte meg a Montreal Canadienst, így még folytatódik a párharc, míg a Nyugati főcsoportban a Minnesota Wild 4–1-es vendégsikerével átvette a vezetést a St. Louis Blues elleni párharcban, és már csak egy győzelem választja el a következő körtől.

A két kapus brillírozásának köszönhetően csak a hosszabbításban dőlt el a New York Rangers és a Pittsburgh összecsapása, akkor viszont Carl Hagelin a kapu mögül érkezve csuklóból verte a kapuba a korongot a rövid oldalon a harmincnégy lövést hárító Marc-André Fleury mellett. A Parkőrök a második körben a Washington Capitals–New York Islanders párharc győztesével játszanak, jelenleg a fővárosiak vezetnek 3–2-re.

 

A Montreal hazai pályán ejthette volna ki az Ottawát, azonban Craig Anderson, a Senators kapusa nem akar még nyaralni menni: a kapujára tartó lövések 97.8 százalékát hárította. Támadásban is remekelt a vendégegyüttes, már az első harmadban két góllal vezetett, majd a második periódusban Erik Karlsson bődületes bombájával növelte az előnyét, az utolsó játékrészben pedig további két találattal biztosította be a győzelmét. Az Ottawa lehet az ötödik együttes az NHL történetében, amely 3–0-s hátrányból jut tovább a rájátszásban.

 

Devan Dubnyk, a Minnesota kapuvédője hat gólt kapott a St. Louis támadósorától a negyedik mérkőzésen, így volt mit bizonyítania a hajnali összecsapáson. A számos bravúrt bemutató kanadai játékos összesen harminchat lövést állított meg, miután az első harmad nyolcadik percében hátrányba került a csapata. A kapott gól felébresztette a Wild hokisait, akik négy találattal válaszoltak, és vasárnap hazai pályán dönthetik el a párharc sorsát.

 

NHL, RÁJÁTSZÁS

FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT

New York Rangers
–Pittsburgh Penguins 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a NY Rangers javára

Montreal Canadiens–Ottawa Senators 1–5
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–2 a Montreal javára


NYUGATI FŐCSOPORT

St. Louis Blues–Minnesota Wild 1–4
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Minnesota javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik