NHL: nullázott a Rangers és az Anaheim

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.20. 06:42
null
Henrik Lundqvist (Rangers) Patrick Marleau (San Jose) lövését is hárítani tudta (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a New York Rangers és az Anaheim Ducks is úgy nyert otthon, hogy ellenfelének – a San Jose Sharksnak, valamint a St. Louis Blues-nak – gólt sem engedélyezett.



A címvédő Kings sorozatban a negyedik győzelmét aratta, amihez elég volt mindössze 16 kapura lövés, illetve az abból szerzett két gól. Mindeközben a vesztes Minnesota Wild 41 alkalommal tüzelt, a hazaiak kétszeres Stanley Kupa-győztes kapusa, Jonathan Quick azonban negyven alkalommal hárítani tudott.

Gól nélküli első harmadot követően a 34. percben indult be a Rangers gólvágó gépezete, kapusa, Henrik Lundqvist pedig 33 lövést hárítva kapott gól nélkül hozta le a találkozót. Rick Nash (Rangers) idénybeli hetedik gólját szerezte.

A Winnipeg vezető találatára néggyel felelt a Calgary, ebből hármat a második felvonás közepén hat és fél perc alatt hozott össze.

Zsinórban ötödik győzelmét aratta az Anaheim, amely kapott gól nélküli győzött a St. Louis Blues ellen. A dán Frederik Andersen pályafutása első NHL-s shutoutját hozta le – ehhez 28 lövést kellett védenie –, míg a Ducks két fórgólját Sami Vatanen szerezte.

NHL
ALAPSZAKASZ

Los Angeles Kings–Minnesota Wild 2–1
New York Rangers–San Jose Sharks 4–0
Winnipeg Jets–Calgary Flames 1–4
Anaheim Ducks–St. Louis Blues 3–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik