Vége a Buccaneers idényének, a Giants lesz a Cowboys ellenfele

Vágólapra másolva!
2008.01.06. 22:31
Az észak-amerikai amerikai futball-bajnokság (NFL) rájátszásának első körében, az úgynevezett wild card fordulóban a New York Giants a vártnál simábban búcsúztatta a további küzdelmektől a Tampa Bay Buccaneers együttesét. Az Eli Manning vezette vendégcsapat 24-14-re nyert.

A New York lesz az Dallas Cowboys ellenfele a Nemzeti főcsoport elődöntőjében. A Giants a Raymond James Stadiumban rendezett összecsapáson 24-14-re verte Tampa Bay Buccaneers együttesét.

A vendégek irányítója ezúttal igazolta, hogy ha csak egy meccsre is, de képes a bátyjához hasonló teljesítményre. Eli Manning, az Indianapolis Colts Super Bowl-győztes quarterbackjének, Peytonnak öccse gyakorlatilag hibátlan teljesítménnyel vezette győzelemre csapatát.

Manning a mérkőzésen 27 passzából 20-at sikeresen célba juttatott (185 yard), átadásaiból ráadásul kettő touchdownt is ért.

Brandon Jacobs volt a siker másik letéteményese a vendégeknél. A runningback egy elkapást és egy futójátékot követően is touchdownt ért el - mindkettőt a második negyedben.

Lawrence Tynes 25 yardos mezőnygólja (és természetesen sikeres jutalomrúgásai) és Amani Toomer négyyardos TD-elkapása teszi teljessé a Giants "lőlapját".

A védelemből Michael Strahan emelkedett ki, aki nyolcszor egyedül, egyszer pedig másodmagával állította meg az ellenfél labdás emberét (tackle). Emellett egy Bucs-labdavesztést (fumble) is kiharcolt és egyszer "zsákolta" a hazai QB-t, Jeff Garciát.

A 2002-es bajnok Tampa Earnest Graham 1 yardos TD-futását követően hamar megszerezte ugyan a vezetést, a folytatásban azonban - egészen a negyedik negyed végéig - képtelen volt újabb pontot, illetve pontokat szerezni.

Három és fél perccel a mérkőzés vége előtt Alex Smith kapta el Jeff Garcia (23/39, 207 yard, 1 TD, 2 INT) passzát, ez azonban csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAI FUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

RÁJÁTSZÁS, WILD CARD-MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Buccaneers-New York Giants14-24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik