Vízi Eb: „Odaértünk a híd elejére, holnap átmegyünk rajta”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.20. 17:35
null
A magyar válogatott simán jutott be az elődöntőbe, Szücs Gabrielláék remekül védekeztek a szerényebb képességű ellenfél ellen (Fotó: MTI)
Mint arról beszámoltunk, a magyar női vízilabda-válogatott 18–6-os győzelmet aratott Franciaország felett a belgrádi Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé. Bíró Attila szövetségi kapitány az M4-nek értékelte a mérkőzést.


„Sikerült, amit szerettünk volna, azaz könnyebb ágon bekerülni az elődöntőbe, annak ellenére, hogy az Eb elején volt egy kis nehézségünk, de ezt bekalkuláltuk. A meccs előtt nem az olaszokkal, hanem a franciákkal foglalkoztunk, ugyanis először ezt a mérkőzést kellett megnyernünk. Odaértünk a híd elejére, holnap átmegyünk rajta. A francia csapat más szintet képvisel, de egy ilyen magabiztos győzelemért is meg kellett szenvednünk" – értékelte a mérkőzést az M4-nek Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Az olaszok nem olyanok, hogy megijednek bárkitől, függetlenül attól, hogy mi történt egy vagy két hónappal ezelőtt. Az önbizalmunknak jót tett a miskolci győzelem, de ebből nem lehet kiindulni. Nyílt meccs lesz, mindkét csapatnak ugyanannyi esélye lesz, hogy a döntőbe kerüljön. A védekezésünkből lehet kiindulni, a támadójátékunkban van annyi gól, hogy jó védekezéssel sikerül túllőni a kevesebb kapott gólt. Nem érdekel, mi volt korábban, most más időszakot élünk" – tette hozzá a kapitány.

„Azon meccsek közé tartozott a mai, amelyeken kötelező a győzelem, de le kell játszani. Ez a francia csapat már komolyabb játékerőt képviselt, mint a portugál vagy a török. Oda kellett figyelni. Mindenkiben az dolgozott, hogy itt a lehetőség gyakorolni, felpörögni, s hogy egyénileg tíz-húsz százalékot hozzáadjunk még a teljesítményünkhöz” – mondta Takács Orsolya.

„Mi akartunk a franciákkal játszani, rosszabb lett volna, ha nem ezt az utat küzdjük ki magunknak. Megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy frissebben álljunk oda holnap, és maximálisan rákészüljünk a stábbal együtt az olaszok elleni elődöntőre.”

Takács elsődleges feladata a védekezés, ma azonban a gólszerzésben is jeleskedett. Ez azonban egyáltalán nem érdekli őt.

„Nekem nem kell jutalomjáték, győzelem kell. Persze egy védő is tud gólt lőni, de az a fő jutalom a számára, ha a végén győz a csapat. Jó érzés betalálni, de mindegy, hogy ki szerzi a gólokat.”

Csabai Dóra szeme előtt már a holnapi elődöntő lebeg.

„Mindent megtettünk, de nyilván nem volt annyira megterhelő meccs, mint mondjuk a hollandok vagy a görögök elleni. Fejben és taktikailag is készülünk az olaszok elleni mérkőzésre. Remélem, holnap is nyerni fogunk” – fogalmazott Csabai.

TÓTH ILDIKÓ: FELKÉSZÜLTÜNK, IGAZI VILLÁMBEFUTÓ LESZ A VÉGE

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (BELGRÁD)
NŐI TORNA, NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 18–6
(6–1, 5–3, 2–2, 5–0)
Magyar góldobók: Takács, Keszthelyi, Antal 3-3, Czigány, Bujka 2-2, Csabai, Kisteleki H., Garda, Illés, Tóth I. 1-1
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Görögország–Olaszország 4–10 (0–1, 0–3, 2–2, 2–4)
Hollandia–Németország 19–2 (8–0, 3–1, 5–0, 3–1)
Oroszország–Spanyolország 8–12 (2–2, 0–5, 2–1, 4–4)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Hollandia–Spanyolország 15.45
MAGYARORSZÁG–Olaszország 17.15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik