Vízilabda-vl: szétlövéssel kapott ki a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.15. 20:31
null
Nagyot küzdött a magyar válogatott, de kikapott a horvátoktól (Fotó: Fuszek Gábor)
A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott Horvátországtól a világliga pécsi csoportmeccsén. A Benedek-csapat azonban a vereség ellenére is csoportelsőként jutott tovább a fináléba.

 

Az első gólt a horvátok szerezték a mérkőzésen, a magyar válaszra az ötödik percig kellett várni, amikor Hosnyánszky Norbert volt eredményes. Az első játékrész után 3–2-re az olimpiai bajnok vezetett, a másodikban Vámos Márton találatával tartotta a lépést a magyar válogatott.

A harmadik negyedben Hosnyánszky második találatával egyenlítettünk, de a horvátok ismét visszavették a vezetést. A záró játékrész közepén egyenlített a magyar válogatott, melynél Vámos Márton volt a legeredményesebb három góllal. A rendes játékidő végén 7–7 állt az eredményjelzőn, így következhettek az ötméteresek.

Az első páros nem tudott gólt dobni, Madaras Norbert a keresztlécet trafálta telibe. A második párosban megtört a jég, a magyar csapat szerezte meg a vezetést. A következő körben Vámos Márton hibázott, a horvát lövő azonban nem, így egyenlő volt az állás.

Az ötödik körben Hosnyánszky bedobta az ötméterest, így folytatódott a szétlövés. Ám nem tartott sokáig, mivel a hatodik körben Madaras lövése a gólvonalon megállt, Jokovic viszont nem hibázott, így Horvátország nyerte a találkozót.

FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGLIGA
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 7–7 (2–3, 1–1, 2–2, 2–1) – ötméteresekkel 2–3
Pécs, 400
néző. Vezette: Zurek (szlovák), Schlunz (német)
MAGYARORSZÁG: DECKER A. – Bátori 1, HOSNYÁNSZKY 2, Decker Á., Tóth M. 1, Madaras, VÁMOS 3. Csere: Jansik D., Bedő, Angyal, Török B., Kovács Gábor.
HORVÁTORSZÁG: BIJAC – Bukic, Muslim, Buljubasic, Loncar 1, JOKOVIC 3, Viskovic 1. Csere: Buha, Krapic 1, Vukicevic, Zomic 1
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 3/2
Kipontozódott: Decker Á. (30. p.)
MESTERMÉRLEG
BENEDEK TIBOR, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
– Sokadszor bizonyosodott az be, hogy a kétcenteres játék a nemzetközi mezőnyben nem fizet úgy, mint a hazai bajnokságban. Annak ellenére mondom ezt, hogy az itthon játszó csapatok sokkal többet gyakorolják, sokkal jobban csinálják ezt, mint mi. A kiállításainkat az egycenteres mozgásból, illetve a betörésekből tudtuk megszerezni. Az, hogy a horvátok vezetni tudtak, abból adódik, hogy a támadásunk az első két negyedben nem volt elég hatásos, viszont azért vagyok boldog, hogy a végén olyan erős volt a csapat, hogy egyenlíteni tudott.
IVAN ASIC, a horvát válogatott megbízott szövetségi kapitánya: –Nagyon elégedett vagyok a csapat játékával. Végig vezettünk, pedig több kulcsjátékos is hiányzott, sok fiatal játékos volt a vízben, sőt van köztük olyan, aki ezerkilencszázkilencvenhetes születésű. Magyarország ellen így megnyerni egy meccset, nos, erre nem lehet panaszom.

 

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 37–33 9
2. Görögország 4 1 1 2 36–38 5
3. Horvátország 4 1 2 1 35–37 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik