Vizes vb: elkezdtek pörögni, Kanada ellen is nyernének

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 17:37
null
Szilágyi Dorottya (Fotó: Drencsényi István)
Szilágyi Dorottya szerint is a Kanada elleni összecsapással kezdődik igazán a világbajnokság a magyar női vízilabda-válogatott számára, úgy érzi, csapatként játszva legyőzhetik az ellenfelet.

 

Ahogyan már a világbajnokság előtti utolsó hazai edzéseken, úgy természetesen a Dél-Korea elleni, 64–0-s történelmi siker másnapján is az éppen a medence másik felében gyakorló Kanada ellen készült gőzerővel a magyar női vízilabda-válogatott.

A világversenyeken általában egy időben, ugyanabban a medencében gyakorol a két ellenfél, így aztán nyilván nem az edzésen húzták elő a csodafegyvereket a felek. Azért persze gyakoroltak, fóroztak, centerakciókkal készültek, s míg a többiek így tettek, Gangl Edina Áts Bertalan kapusedzővel és teniszlabdák segítségével a reflexeit élesítette a medence szélén.

A befejezés után többen még lőttek, és a vízből az utolsók egyikeként kiszálló Szilágyi Dorottya egyetértett a felvetéssel: Kanada ellen kezdődik el igazán a vb.

„Gondoltuk, hogy mivel Dél-Korea még nem szerepelt világbajnokságon, nem lesz megterhelő a meccs, Kanadára viszont hetek óta készülünk, ez az első erősebb mérkőzés – kezdte a vb nyitányán tíz gólig jutó pólós. – A rosszkéz-oldalukra kell jobban készülni, ott játszik két húzóemberük, onnan lövik a legtöbb gólt. Ráadásul két éve nagyjából olyan zónát játszanak, amely teljesen más, mint a többi csapaté. Erre fel kell készülni, tisztáznunk kell, milyen megoldásokat tudunk kitalálni rá. Nagyon összeszedettek vagyunk, eddig is jó volt a hangulat a csapatban, ám az edzéseken is egyre jobban összeállunk, így szerintem csapatként le tudjuk győzni őket.”

A Dél-Korea elleni mérkőzés szinte megnyújtotta a felkészülési időszakot, az utolsó periódusban pedig a kemény munka után már a könnyítés, a frissítés, a gyorsítás szerepelt és szerepel a programban. „Az utolsó másfél hétben kezdtünk el pörgetni. Eddig nagyon jó hatással van ránk, hogy sokáig kihúztuk a kemény melót.”

A két csapat legutóbb a budapesti világliga csoportkörében találkozott, akkor gólgazdag mérkőzésen 16–14-re nyert a magyar együttes.

„Valamennyire alapul vehetjük azt a meccset, de például a zónájukat minimálisan alkalmazták, és az kiderült, a balkezes oldaluk az erősebb. Az első számú centerük, aki szinte klasszis, nem is játszott azon a mérkőzésen, szóval nem tudunk teljesen kiindulni belőle, ám legalább már szembesültünk a lövéseikkel.”

Bíró Attila szövetségi kapitány már korábban is beszélt arról, a kanadai válogatott javára szólhat, hogy összeszokottabb, évek óta együtt játszik, míg a mieinkről ez azért nem mondható el. Ugyanakkor Szilágyi Dorottya azt mondja, ez nem okozhat gondot. „A frissítés, a sok fiatal nagyon jó hatással van ránk, korábban sem volt gond, de most még az eddigieknél is jobban érzem magam a csapatban.”

A magyar női vízilabda-válogatott kedden magyar idő szerint éjjel 2.50-kor csap össze az első körben az oroszoktól nyolcgólos vereséget szenvedő Kanadával.

A Nemzeti Sportot a vizes vb-ről tudósítja: Csurka Gergely, Roska Emese Boglárka, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

A VÍZILABDATORNA MENETRENDJE ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik