Női vízi: edzés hattól – a vb miatti átállásra készül a válogatott

Vágólapra másolva!
2019.07.06. 09:13
Az átállásra készülve hajnalban edzenek a női vízilabdázók, s bár a korai kezdés senkinek sem a kedvence, remélik, az eredmény nem marad el.
A VÁLOGATOTT EDZÉSÉN KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A VÁLOGATOTT EDZÉSÉN KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Edzés hattól – önmagában nem hangzana ez szokatlanul, leginkább az úszók tudnának mesélni a hajnali ébredésekről.

„Nem véletlenül nem lettem úszó” – jegyzi meg Keszthelyi Rita, a női vízilabda-válogatott csapatkapitánya a majd' négyórás tréning végén, jelezve, nehéz megszokni, hogy kis túlzással a napfelkeltével kezdődik a munka.

HORVÁTH BRIGITTA, A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÉLSŐJE

Most szenvedős még a korai edzések miatt, de szerintem kint két kemény tréning után simán megy majd az átállás. Még fáradtak vagyunk a kondi miatt is, ám ez természetes. Nekem nemcsak a kvótaszerzés lehetősége miatt különleges a világbajnokság, hanem azért is, mert ez lesz életem első vébéje, nagyon várom már, izgulok, mire leszek, leszünk képesek. Szerintem a négy közé kerülés jó eredmény lenne.

A korai gyakorlásokról Bíró Attila szövetségi kapitány döntött, mert a válogatott a hét órával „előrébb lévő” Kvangdzsuban szerepel a világbajnokságon, és Japánba is csak hétfőn utazik, azaz a szakember már az akklimatizálódást szem előtt tartva próbálta átállítani a lányok bioritmusát, ami miatt például fél tizenegykor ebédelnek és nyolc körül fekszenek.

A héten többnyire Ágó Renáta erőnléti edzővel indult a nap hatkor, így a péntek is. „Oda kell egy fotós” – viccelődött, miközben Rybanska Natasa végezte a gyakorlatot, mire Bíró rákontrázott: „De csak amíg ki tudja nyomni a súlyt.”

„Bár mosolyognak, hullafáradtak” – tette hozzá a kapitány, megjegyezve, nemcsak a korai kezdés miatt azok, hanem mert a felkészülésnek ebben a szakaszában még kemény a kondi, ezután vesznek vissza a terhelésből.

A vizes edzésen már érződik a könnyítés, nem olyan kemény az úszás.

A két kapus, Gangl Edina és az újonc Magyari Alda pluszban is tempózik, a pályakialakításkor a helyükre tolják a kapukat.

„Itt egy levegő, utána a felénél, aztán még egy, ha túléled” – vezényli viccelődve az úszást a másodedző Tóth László, majd a labdás gyakorlatoknál – érezhetően már a csoportkörös ellenfélre, Kanadára készülve – elsősorban már Bíró magyaráz.

„Jó volt, Maci, ha nem felejted el, a meccsen is biztos gól” – dicsérte centerét, Gyöngyössy Anikót, és biztatással a társak sem fukarkodtak.

Hétfőn még egy tréning vár a csapatra, hogy aztán a felkelő nap országában, de már nem hajnalban folytassa a munkát – onnan meg már térben is időben is csak egy ugrás Kvangdzsu és a vb.

A NŐI VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok:
Gangl Edina (UVSE-Hunguest Hotels), Magyari Alda (Budapesti Honvéd SE/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Vályi Vanda (mindhárom Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics), Gyöngyössy Anikó, Illés Anna, Leimeter Dóra (mindhárom BVSC-Zugló Diapolo), Keszthelyi Rita, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa (mindhárom UVSE), Szilágyi Dorottya (ZF-Eger), Tóth-Csabai Dóra (FTC-Telekom)
(A játékosok klubjaként azt jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik