Női vízilabda: az új kapitánynak van egy nagy előnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.01. 07:55
A Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége a hétfői napon Bíró Attilát nevezte ki a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának. A korábban a férfiválogatott mellett másodedzőként is dolgozó szakember az M4 Sport Sport7fő című műsorának volt a vendége.

„Az olimpiai kvalifikáció most a legfontosabb, jövő márciusban lesz a torna. Előtte lesz az Európa-bajnokság, ahonnan szintén kijuthatunk, de nincs könnyű dolgunk. Sajnos a bronzérem nem elég, csak a győztes kvalifikál. Tehát csak a győzelem számít. Az első találkozáskor is azt fogom mondani a lányoknak, hogy győzni megyünk az Európa-bajnokságra. Ha ez nem sikerül, nyilván lesz más lehetőségünk.” Az első találkozáskor is azt fogom mondani a lányoknak, hogy győzni megyünk az Európa-bajnokságra. Ha ez nem sikerül, nyilván lesz más lehetőségünk.”

Bíró Attila a vb-n elért 9. helyet röviden értékelte.

„Jobb a válogatott, mint amit a kilencedik hely mutat a vb-n. Merész András munkája azért látszik, sokat fejlődött a csapat, úgy gondolom, a vége felé mentálisan kicsit szétesett. Azt gondolom, tudok annyi pluszt adni a csapatnak, hogy ezeket a mérkőzéseket megnyerjük.”

Bíró Attila Új-Zélandon már volt női szövetségi kapitány, ezt pedig most kamatoztathatja a magyar válogatott kispadján is.

Nagy előny, hogy ismerem a külföldi, főleg a tengerentúli együtteseket, az Egyesült Államokat, Ausztráliát, Kanadát. Ez mindenféle képen előnyünkre válhat."

Az elnökségi döntés értelmében a jövőben Faragó Tamás felel a női utánpótlásért, ezzel kapcsolatban Bíró Attila is kifejtett röviden a véleményét az utánpótlás jelenlegi helyzetéről.

„Teljes átalakulás várható, de erről én még nem tudok sokat, most csöppentem bele. Jó a viszonyunk, régóta ismerjük egymást Faragó Tamással, jól fogunk együttműködni. Az utánpótlás évről évre kardinális kérdés, szűk a keresztmetszet, Európában az egyik legszűkebb. Ők viszont ügyesek és tehetségesek. Független attól, hogy az U20-as leány világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A fiatalok egyelőre sajnos nem dörömböltek annyira az ajtón, amennyire kellett volna. Azt gondolom, talán kicsivel több játékost lehetett volna beépíteni az elmúlt években.”

A válogatott élén nemcsak a kapitány, hanem a stáb is új lesz, konkrétumokkal azonban még nem szolgált Bíró Attila.

Új stáb lesz, megvan már a fejemben, de még nem publikus, egyeztetni kell.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik