Férfi vízilabda: a szerb más kávéház - ismét kikaptunk tőlük

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.08. 17:16
null
Madaras Norbert négy gólja nem volt elég a szerbek ellen (Fotó: Grnák László)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 10–9-es vereséget szenvedett Szerbiától a Volvo-kupán. Ellenfelünk már 6–2-re is vezetett, ami után többször két gólra, majd egyre is feljöttünk, de egyszer sem tudtuk utolérni ellenfelünket. Madaras Norbert nagyot játszott: négy gólja azonban nem volt elég.

 

Természetesen telt ház előtt rendezték a Volvo-kupa legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését. A világbajnok magyar csapat igazi értékmérője volt a szerbek elleni presztízsmérkőzés. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal sem tudtunk nyerni a mumus ellen, de időnként már jól játszottunk ellenük.

Az elején Nagy Viktor remekül védett, minden szerb próbálkozást hárított. Varga Dénes pedig egy kontratámadás végén hat méterről pattintotta a kapuba a labdát, megszerezve ezzel a találkozó első gólját. Sajnos az első szünet előtt Randjelovics egyenlített. A második negyedben azonban már a szerbek voltak jobbak.

Ubovics egyből dobott egy akciógólt centerből, majd két emberelőnyös góllal máris 4–1 volt az ellenfélnek. Eközben mi nem sok veszélyt jelentettünk a kapura, pontosabban Madaras gyönyörű kapásgóljával 4–2-re zárkóztunk a nagyszünet előtt. A két negyed alatt két dobott gól még a szerbek ellen sem túl nagy szám.

Pláne, hogy a harmadik játékrészben nagyon bekezdett a szerb csapat: Gocics és Mitrovics gólja után már elég csúnya, 6–2-es délszláv vezetés állt az eredményjelzőn. Aztán elkezdtünk világbajnokhoz méltóan szépen és kellően lazán pólózni. Madaras, Szivós és Varga Dénes góllal jelezte, hogy baj esetén rájuk lehet számítani, szép gólokkal 7–5-re zárkóztunk. Sajnos azonban Alekszics ötméteresből betalált, Varga Dániel viszont a másik oldalon elhibázott egy büntetőt.

Háromgólos hátrányban vágtunk neki az utolsó negyednek. Madaras mindent megtett, hogy nehogy újabb vereséget szenvedjünk a szerbektől – előbb két gólt dobott, majd remek passzt adott Tóth Mártonnak. Ezalatt Mandics talált csak be a másik oldalon, így az utolsó három és fél percnek mindössze egygólos hátrányban vágtunk neki.

Sajnos Varga Dénes értékesített ötméterese Mitrovics bombagólja után érkezett, így csak nem akart elolvadni az az egygólos szerb előny. Fél perc volt hátra, amikor az utolsó támadás a miénk volt – 9–10–nél…

És kontrát fújtak ellenünk, amivel végleg elúszott a mérkőzés. Nagyot hajrázott a magyar csapat, de volt egy olyan periódus, amikor hat szerb gól született és csupán egy magyar. Ez pedig behozhatatlan hátránynak bizonyult.

VOLVO-KUPA
SZERBIA–MAGYARORSZÁG 10–9 (1–1, 3–1, 4–3, 2–4)
Szolnok, 1000 néző. Vezette: Korzyna (lengyel), Sztavropulosz (görög)
SZERBIA: G. Pijetlovics – SZ. MITROVICS 2, M. Csuk 1, MANDICS 2, Nikics, Dedovics 1, Radjen. Csere: Alekszics 1, Randjelovics 1, Gocics 1, Ubovics 1, Sz. Raszovics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Szivós 1, VARGA DÉNES 3, Varga Dániel, Hárai, MADARAS 4, Jansik D. Csere: Tóth M. 1, Hosnyánszky, Vámos, Angyal, Erdélyi. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kiállítva (cserével végleg): Hárai (24. p.), Varga Dániel (28. p.)
DEJAN SZAVICS, a szerb válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon boldog vagyok, hiszen szövetségi kapitányként először mérkőztem Magyarországon, ott, ahol nemzeti sport a vízilabda, és mindig hatalmas közönség előtt játszhatunk. Kemény mérkőzés volt, amelyen három negyedig nagyon jól játszottunk. Utána komoly nyomás alá helyeztek minket a magyarok, és közel is kerültek a döntetlenhez.
BENEDEK TIBOR, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Szívesen játszanék többször a szerbekkel, mert ez mindig hasznos tapasztalatokkal szolgál. Sajnálom, hogy nem nyertünk, de sok mindent tudtunk egy jó csapat ellen gyakorolni, ezzel a mérkőzéssel csak erősödtünk. Kétszer kinyíltunk védekezésben, illetve emberhátrányban is kaptunk két elkerülhető gólt, ezért is fontos a sok gyakorlás.

KORÁBBAN
Németország–Amerikai Egyesült Államok 20–12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik