Vizes vb: Montenegró nagy csatában verte meg az Egyesült Államokat

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.05. 18:29
Doha 2024 World Aquatics Championships - Day 4: Water Polo
Montenegrói öröm az Egyesült Államok ellen (Fotó: Getty Images)
Hét mérkőzéssel vette kezdetét a Dohában zajló vizes világbajnokság férfi vízilabdatornája. A mieinkkel azonos csoportban lévő olaszok 33–3-ra kiütötték Kazahsztánt, míg a játéknap rangadóján Montenegró ötméteresekkel, 16–15-re legyőzte az Egyesült Államok válogatottját.

 

A játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét a C-csoportban rendezték, ahol Montenegró az Egyesült Államokkal csapott össze. Nem is volt hiábavaló a várakozás, a két csapat az utolsó pillanatig kiélezett meccset játszott egymás ellen – és ez olyannyira igaz, hogy négy negyed után nem is született döntés, így az ötméteresek döntöttek; itt a montenegróiak voltak pontosabbak, akik 16–15-re megnyerték a találkozót, győzelemmel indítva a tornát.

A mieinkkel azonos csoportban lévő Olaszország és Kazahsztán meccse már messze nem volt ilyen izgalmas. A papírformának megfelelően az olaszok kiütötték ellenfelüket, ráadásul meg sem álltak 33 dobott gólig. Ha nem is ennyire, de fölényes győzelmet aratott Spanyolország Dél-Afrika felett, a görögök kiütötték Kínát, és a horvátok is legyőzték az ausztrálokat az 1. fordulóban.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
Vízilabda, férfiak
D-csoport, 1. forduló
Olaszország–Kazahsztán 33–3
A-csoport
Dél-Afrika–Spanyolország 5–21
Horvátország–Ausztrália 13–8
B-csoport
Kína–Görögország 6–24
Brazília–Franciaország 11–16
C-csoport
Japán–Szerbia 10–17
Montenegró–Egyesült Államok 16–15

KÉSŐBB
18.30: Magyarország–Románia (Tv: M4Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik