Vízilabda: könnyedén verte Németországot a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2023.12.21. 20:14
null
Tizenhat gólt szórt a németeknek a magyar csapat (Fotó: Balogh László)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/ferfi-vizilabda-magyarorszag-nemetorszag-16-10-fotok-balogh-laszlo--7551" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
A magyar férfi vízilabda-válogatott 16–10-re legyőzte Németországot a két csapat csütörtöki felkészülési mérkőzésén.

Ritkán fordul elő, hogy a magyar szurkolók a szerb válogatott sikeréért szorítanak, csütörtök délután mégis ezt tették, ugyanis déli szomszédunknak pontot kellett volna szereznie Spanyolország ellen, hogy a mieinknek maradjon esélyük a tornagyőzelemre. A fordulatos rangadó harmadik negyedében lépéselőnyben voltak a szerbek, de a spanyolok megrázták magukat, és Marc Larumbe tűpontos átlövésével 14–13-ra megnyerték a mérkőzést – ezzel pedig az E.on-kupát is.

Így aztán Varga Zsolt együttese a második helyért csatázott a németekkel, de ennél jóval több forgott kockán, elvégre az Európa-bajnoki kerethirdetés előtt utoljára bizonyíthatták a fiatalok a szövetségi kapitánynak, hogy ott a helyük a Zágrábba tartó járaton. Ahogyan a torna előző mérkőzésein, ezúttal sem kezdtünk jól, támadásban akadozott a gépezet az első negyedben. Hátul viszont Bányai Márk tartást adott a csapatnak, amikor nagy ritkán rést találtak a pajzson a németek, akkor a szolnokiak fiatal kapusa védett.

Ha már párhuzamok: a románok elleni összecsapáshoz hasonlóan Vigvári Vince gólja hozta meg az áttörést, kisvártatva már hárommal vezettünk, csakhogy Fynn Schützére nem volt ellenszerünk, a rivális első három találatát a balkezes szélső szerezte. A mieink is jól fejezték be a támadásokat a rosszkéz-oldalról, Burián Gergely gólja és Bányai sokadik bravúrja után időt kértek a németek, de Vigvári ismét megvillant, a nagyszünetre visszaállt a háromgólos különbség.

Labdaszerzések után német gólokkal indult a második félidő, de Vigvári Vince továbbra is ellenállhatatlan volt – dalba is foglalta a nevét a tábor. Időközben ráadásul az ellenfél legjobbja, Schütze kipontozódott, a harmadik negyed derekán 10–6-ra vezettünk, a Bányait váltó Szakonyi Dániel pedig bravúrokkal jelezte a németeknek, hogy elúszott a hajó. Úgy látszik, mostanában nincs mérkőzés Nagy Ádám-gól nélkül, játékmesterünk ezúttal is feliratkozott az eredményjelzőre, az utolsó nyolc perc négygólos magyar előnyről kezdődött.

Méghozzá Fekete Gergő dudaszós góljával, amely végleg eldöntötte a mérkőzést, a magyar férfiválogatott 16–10-es győzelmével a második helyen zárta a nemzetközi felkészülési tornát, amely több pozitívummal szolgált, mint tanulsággal – Varga Zsoltot ismerve viszont a következő két hétben a hibák javítására kerül a hangsúly.

VÍZILABDA
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA (Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda)
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 16–10 (2–1, 5–3, 5–4, 4–2)
Komjádi uszoda, 1200
néző. V: Alexandrescu (román), Segurana (spanyol)
MAGYARORSZÁG: BÁNYAI – Vigvári Vendel 1, Pohl, Nagy Ádám 2, Fekete G. 2, Kovács P. 1, BURIÁN 4. Csere: SZAKONYI (kapus), Vismeg Zs., Ágh Gy., VIGVÁRI VINCE 4, Szeghalmi 1, Varga Vince 1. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
NÉMETORSZÁG: Vernet – Bozic 1, Strelezkij 3, Gansen, Korbel 1, A. Sekulic, SCHÜTZE 3. Csere: Götz (kapus), Dyck, Küppers, CHIRU 2, Bauer, Schipper. Szövetségi kapitány: Milos Szekulics
Emberelőny-kihasználás: 12/8, ill. 10/5
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Schütze (18. p.), Bozic (32. p), Varga Vince (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Jó középcsapat a német, láttuk, hogy hatékonyan játszott a szerbek ellen, kifejezetten jól kezdte a tornát. Nekünk ezek az igazán fontos meccsek, ezzel a fiatal csapattal kell leraknunk az alapokat, hogy ilyen ellenfelekkel szemben, mint a német is, magabiztosan játsszunk és nyerjünk. Sokkal jobban védekeztünk, mint szerdán, de kellett rajta dolgoznunk. Lépésről lépésre javítjuk, amit éppen a legfontosabbnak látunk, utána azokat az elemeket, mint például az emberelőny befejezése, emberhátrány kivédekezése. Néhány emberhátránynál lemaradtunk, ezeket ki kell küszöbölni, ha nagycsapatok ellen is nyerni szeretnénk.
Milos Szekulics: – Két mérkőzést játszottunk csütörtökön, ez volt a második, és a nagyszünet után már látszott, hogy fogytán van az erőnk a találkozó elejéhez képest. De nagyon büszke vagyok a srácokra, jó mérkőzést játszottak és a végsőkig küzdöttek, mindent beleadva egy nagyszerű magyar csapat ellen. Örülök, hogy tíz gólt lőttünk, elégedett vagyok a támadójátékunkkal.

Korábban
Románia–Németország 10–12
Szerbia–Spanyolország 13–14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik