Női vízi: „Remélem, a sport egyszer visszaadja ezt nekik” – Keszthelyi az olaszok sérülésokozásáról

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 10:03
null
Keszthelyi Rita szókimondóan nyilatkozott az olaszok elleni sikert követően (Fotó: Koncz Márton)
Mint ismert, a magyar női vízilabda válogatott 12–9-re legyőzte Olaszországot felkészülési mérkőzésen, Anzióban. A mérkőzés után Keszthelyi Rita értékelését a waterpolo.hu közölte. 

„Jellemző ránk, hogy nem stresszelünk a meccs állása miatt, ez látszott megint, ahogy 3–1 után reagáltunk – csináljuk szépen a dolgunkat, és ennek meg is lett az eredménye. Alda nagyon jól védett, voltak remek blokkjaink, míg az ő védekezésüket kissé foghíjasnak láttam, és a kapuból sem kaptak annyi segítséget, mint mi. Úgy gondolom, a hátrányos védekezésben még rengeteget tudunk fejlődni, sokszor beragadunk, nem megyünk ki feléjük, így még sokszor nagyon közelről jön a lövés” – kezdte az értékelést Keszthelyi Rita.

„Összességében úgy, hogy azért inkább edzettünk, állóképességi munkát végeztünk, ahhoz képest elég jól összeálltunk, okosan és türelmesen játszottunk. Az utolsó negyedben kihasználtuk, hogy vezetünk öttel, végigvittük a támadásokat, még beletettünk egy passzt, csak a legvégén lőttük el, korábban ez nem volt annyira jellemző ránk. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a pesti meccsen és itt is teljesen indokolatlanul okoztak az olaszok többször is sérülést, nem gondolnám, hogy ez szükséges lenne – és remélem, hogy a sport egyszer még visszaadja ezt nekik” – zárta mondandóját a magyar válogatott játékosa.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 9–12
(3–4, 3–3, 1–5, 2–0)
Anzio, 300néző.Vezette:Ferrari, Nicolosi (olaszok)
OLASZORSZÁG:Banchelli – Gant, BIANCONI3,Marletta1,Palmieri, Picozzi, GIUSTINI 2. Csere: Condorelli (kapus), Galardi1,Bettini, Avegno, Cocchiere, Viacava, Cergol, TABANI2.Szövetségi kapitány:Carlo Silipo
MAGYARORSZÁG:MAGYARI A. – SZILÁGYI D.2,Gurisatti, Máté Zs., Mahieu, KESZTHELYI 4, Leimeter 1. Csere: RYBANSKA2,Hajdú K.1,Garda, FARAGÓ2,Baksa V.Szövetségi kapitány:Bíró Attila
Gól – emberelőnyből:11/4, ill. 7/3
Gól – ötméteresből:1/1, ill. 2/2
Kipontozódott:Máté Zs. (27. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik