Női vízilabda Euroliga: kettős vereséggel búcsúzott a Dunaújváros és az UVSE

Vágólapra másolva!
2022.02.26. 18:43
null
Szilágyi Dorottya két gólig jutott (Fotó: Dömötör Csaba)
Mindkét magyar csapat, a Dunaújváros és az UVSE is kettős vereséggel búcsúzott a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjében: előbbi a címvédő Olympiakosztól kapott ki 10–7-re, utóbbi az orosz Kinef Kirisitől szenvedett vereséget 11–7-re. A két magyar csapat a második számú európai sorozat, a LEN Kupa négyes döntőjében lesz érdekelt – jelentette az MTI.

NŐI EUROLIGA, NEGYEDDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK

Dunaújváros–Olympiakosz (görög) 7–10 (1–1, 1–4, 2–3, 3–2)
A magyar csapat gólszerzői: Szilágyi D., Garda, Gurisatti 2–2, Mucsy 1
Továbbjutott: az Olympiakosz kettős győzelemmel, 24–16-os összesítéssel

Nehéz helyzetből várta a magyar csapat a visszavágót, mivel az első felvonást Görögországban öt góllal, 14–9-re elveszítette.

Mihók Attila csapata – amely az előző idényben éppen az Olympiakosszal szemben maradt alul a döntőben – ezúttal sem tudta szorossá tenni az összecsapást, a továbbjutás kérdése gyakorlatilag a második negyedben eldőlt, a görögök a nagyszünetre összesítésben már nyolc góllal jobbak voltak.

A vendégek a folytatásban magabiztosan őrizték a különbséget és könnyedén biztosították helyüket a négy között.

KÉSŐBB
UVSE–KINEF-Szurgutnyefteraz Kirisi (orosz) 7–11
(3–1, 1–1, 1–4, 2–5)
A magyar csapat gólszerzői: Antal, Faragó 2, Szücs, Rybanska, Peresztegi-Nagy 1
Továbbjutott: a Kirisi kettős győzelemmel, 19–14-es összesítéssel

A magyar csapat szombaton hazai környezetben négy góllal maradt alul, és a folytatásban a második számú európai sorozatban, a LEN Kupa négyes döntőjében lesz érdekelt. Benczur Márton együttese a Dunaújvárosnál kedvezőbb helyzetből várta a visszavágót, mert február 5-én csak egy góllal, 8–7-re kapott ki idegenben.

Az előző idényben bronzérmes budapesti csapat jól kezdte a szombati mérkőzést, az első negyedben 3–1-re vezetett. A folytatásban azonban már nem volt ennyire eredményes, előbb döntetlenre hozta a következő szakaszt, majd a harmadikat és a negyediket egyformán három góllal elveszítette a LEN Kupa legutóbbi győztesével szemben.

A negyeddöntős párharcok győztesei az Euroliga négyes döntőjébe jutnak, a vesztesek pedig a LEN-kupáért folytathatják szereplésüket.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik