Az Eger az aranyérem közelében, életben maradna a Szolnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.21. 11:27
null
Az Eger ismét megállítaná a Szolnok támadójátékát (Fotó: Szabó Miklós)
A hazai környezetben aratott 9–7-es, túlórás sikert követően idegenben 7–6-ra nyert a ZF Eger a Szolnoki Dózsa-Közgép ellen a férfi vízilabda-bajnokság döntőjének eddig lejátszott két mérkőzésén, így összesítésben már csak egy győzelem hiányzik a bajnoki aranyéremhez. Az alapszakaszban negyedik helyen végző, az elődöntőben az ott még első helyezett A-Híd-Szegedet búcsúztató szolnokiak az életben maradásukért küzdenek. A 18.30 órakor kezdődő mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

„Ha az egyik csapat nyeri meg az első meccset, a másik fogadkozik, hogy egyenlít. Ha azt is elveszíti, akkor még inkább, hogy majd a harmadikon! Ha meg egy egyre állnak két meccs után, mind a két oldal fogadkozik” – mondta Kovács Olivér, a szolnokiak rutinos játékosa arra a felvétésre, hogy még Honvéd-játékosként 2002-ben, majd 2006-ban is sikerült nyernie aktuális csapatával 0–2-es hátrányból a döntőben.

DÖNTŐ
(A döntő az egyik fél harmadik győzelméig tart.)
ZF-EGER (2.)–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP (4.), AZ ÁLLÁS: 2–0
Eger–Szolnok9–7 – hosszabbítás után
Szolnok–Eger
6–7
Eger–Szolnok
18.30 (Tv: Digi Sport1)
Szolnok–Eger
május 24., 19 – ha szükséges
Eger–Szolnok
május 26., 16 – ha szükséges

„Szerintem nem kell erőt merítenünk semmiből, mert nem öt góllal veszítettünk, hanem kettővel és eggyel, először ráadásul a hosszabbításban, kettő hatról felállva. Nem kell félnünk, annyival nem jobb az Eger, csak kicsi hiányzik. Például lehetnénk szerencsésebbek, de erre nincsen hatásunk, mert külső körülmény.”

„Talán minden formában nyertem döntőt, három nullás összesítéssel is, azt hiszem. Az a lényeg, úgy kell megélni a történéseket, hogy saját magadnak jó legyen. A vezetésnek és a hátránynak egyaránt megvan az érzülete, de egyik sem lehet végletes. Ha egy csapat eljut a döntőbe – főleg ha a Szegedet ejti ki, amely előtte kijelentette, két meccsből továbbjut –, akkor van ereje. Nem féltem magunkat.”

A Honvéd fentebb már említett bajnoki címeinek Kovács Olivér mellett igencsak aktív részese lehetett Biros Péter, ő is átélhette: nem elképzelhetetlen a fordítás mínusz kettőről. Ha valaki tisztában lehet azzal az egriek közül, hogy a döntőnek még nincs vége, akkor az a csapatkapitány.

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. ZF-Eger v. Szolnoki Dózsa-Közgép
2. ZF-Eger v. Szolnoki Dózsa-Közgép
3. A-Híd Szeged VE
4. Teva-Vasas
5. Debrecen
6. Groupama Honvéd
7. BVSC-Zugló
8. Szentesi VK
9. Orvosegyetem Sport Club
10. Juniorválogatott
11. EKF-EgerFood-Imola
12. FTC Waterpolo
13. PVSK-Füszért
14. Kaposvári VK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik