Ezúttal könnyebben vertük meg a román pólósokat

Vágólapra másolva!
2013.02.17. 12:53
null
Benedek Tiborral továbbra is százszázalékos a magyar válogatott (Fotó: Czerkl Gábor)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 12–9-re győzött Románia ellen a Volvo-kupa utolsó mérkőzésén, így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a négy csapat részvételével megrendezett tornát.

Bő két hete a magyar válogatott csak nehezen, 9–8-ra tudta legyőzni Romániát Debrecenben világliga-selejtezőn, ezúttal viszont nagyobb volt a különbség a két csapat között.

Decker Ádám, Török Béla és Bátori Bence góljával 3–1-re elhúztak a mieink, ám a második negyedben 5–4-re már a románok vezettek. Ezután jobban összeállt a védekezés, és a nagyszünetben már 6–5 volt ide, Török Béla bombagóljának köszönhetően.

A mérkőzés második felére Lévai Mártont Decker Attila váltotta a magyar kapuban, akit a harmadik negyedben csak Nicolae Diaconu tudott mattolni, igaz, ő kétszer is. A román kapuba azonban ötször került a labda, ráadásul látványos gólokat láthatott a kecskeméti közönség, Török újabb hatalmas lövéssel, Hosnyánszky Norbert pedig csavarral volt eredményes.

Az utolsó negyedben csak egy magyar gól született, de a győzelmet így sem fenyegette veszély, a mieink százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a Volvo-kupát, és Benedek Tibor irányításával továbbra is hibátlanok.

FÉRFI VÍZILABDA, VOLVO-KUPA, KECSKEMÉT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 12–9 (3–2, 3–3, 5–2, 1–2)
Kecskemét, 400
néző. V: Adzsics (montenegrói), Roy (kanadai)
MAGYARORSZÁG: Lévai – Szivós 1, TÖRÖK 3, HOSNYÁNSZKY 2, KIS G. 1, DECKER Á. 2, Vámos 1. Cs: Decker A. (kapus), Gór-Nagy, Mezei, Somogyi, Bátori 2, Salamon. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
ROMÁNIA: Stoenescu – Matei, Negrean 1, Busila, CHIOVEANU 1, Ghiban, DIACONU 3. Cs: Goanta 1, R. Georgescu 1, Cretu 1, Gospodinov 1, Popoviciu, Gheorghe. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 10/5
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Gór-Nagy (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor: – Ezen a mérkőzésen is gyakoroltunk új elemeket, amelyeket korábban csak edzésen próbáltunk ki, és a csapat ezeket élesben is jól valósította meg. A játékunk gyorsabb volt, mint a románok elleni előző mérkőzésen, ez hozta meg a nagyobb különbségű győzelmet.
Vlad Hagiu: – Sokgólos, élvezetes mérkőzést játszottunk, s bár ezúttal hárommal több gólt kaptunk, nem lehetek elégedetlen, sok fejlődési lehetőség van a csapatban, főleg, ha Cosmin Radu visszatérhetne, hiszen a centeré kulcsposzt. Összességében jó úton járunk.

KANADA–JUNIORVÁLOGATOTT 11–7 (4–2, 2–1, 4–3, 1–1)
Kecskemét, 150 néző. V: Butz (holland), Häntschel (német)
KANADA: Aleksic – DIGGLE 3, McElroy 1, Kubada, ROBINSON 3, Graham, CONSTANTIN-BICARI 2. Cs: Radojcic, Vikalo 1, Gasic 1. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
MAGYARORSZÁG: BENDES – Jansik Sz. 1, Manhercz K., Telegdy 1, NÉMET 1, Lőrincz, Csapó. Cs: Bedő 1, Szabó Bendegúz, Dőry 1, Sánta, Berta, Gyárfás 2. Szövetségi edző: Horkai György
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 8/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: McElroy (21. p.), Szabó Bendegúz (23. p.)
MESTERMÉRLEG
Alex Beslin: – Kellemes meglepetés volt számomra a magyar fiatalok játéka, ügyesek voltak, a saját csapatommal azonban nem vagyok teljesen elégedett, szombat este jobban játszottunk.
Horkai György: – A hétórai edzésekkel hozzászokhattunk a reggeli mérkőzések hangulatához. Talán ezen a napon voltunk a leglelkesebbek, most játszottunk a legnagyobb iramban. Ehhez kellett a kanadaiak sokat úszó, dinamikus játéka. Problémát jelentett a centerek semlegesítése, viszont direkt nem akartam annyira szoros védekezést a centerre, hogy tanulják meg a fiúk, miben kell javulniuk. Ezenkívül meg kell tanulni türelemmel játszani, főleg emberelőnyben, nehéz helyzetekben.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Magyarország 3 3 33–21 9
2. Kanada 3 2 1 28–26 6
3. Románia 3 1 2 32–32 3
4. Juniorválogatott 3 3 22–36 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik