Sapicsnak példaképe Kásás, aki szerinte nem elég szorgalmas

Vágólapra másolva!
2009.05.15. 10:36
Alekszandar Sapics tegnap satótájékoztató keretében részletesen beszélt múlt héten bejelentett visszavonulásának okairól, illetve arról, hogy számára a magyar Kásás Tamás szolgált példaképként. „Mindent tudott, mindent megnyert, de nem elég szorgalmas” – fogalmazott Sapics Kásásról.
Sapicsot többé nem láthatjuk játék közben
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Sapicsot többé nem láthatjuk játék közben
Sapicsot többé nem láthatjuk játék közben
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Sapicsot többé nem láthatjuk játék közben

„Tavaly ősszel döntöttem el, hogy többé nem leszek válogatott. Akkor már tudtam, hogy rövidesen kilépek a vízilabdából, de nem mondtam ki hangosan oroszországi csapatom, a Sturm miatt. Végig becsületesen játszottam náluk, orosz bajnokok lettünk” – idézi Sapicsot a Felvidéki Magyar Szó internetes oldala.

„A póló már nem lelkesített, semmi sem hajtott, hogy folytassam. Csak a londoni olimpia lehetett volna még cél, de beláttam, hogy a válogatottban már nincs helyem. Szóval az erő és az egészség még szolgálna, ám elfogyott a motiváció” – mondta a 31. évét június 1-jén betöltő Sapics, aki sajtótájékoztatóján egy általa elképzelt álomcsapat névsorát is megadta.

A csapatban 12 olyan játékost említ, akikkel korábban együtt játszott. A névsorban számos honfitársa (többek között Sefik, Vujaszinovcs, Ikodinovics) mellett szerepel két magyar játékos, Benedek Tibor és Kásás Tamás is, utóbbit példaképként említette.

„Mindenekelőtt Kásás Tamást emelném ki. Két évet töltöttünk együtt a Savonában. Mindent tudott, mindent megnyert, de képessége csak hatvan százalékát nyújtotta. Róla mintáznám meg az eszményi pólóst, de jóval több szorgalommal felvértezve" – fogalmazott Sapics.

A szerb klasszis pályafutása során számos bajnoki és kupaarany mellett egy Bajnokok Ligája és két LEN-kupa győzelemmel büszkélkedhet, a válogatottal pedig világ és Európa-bajnoki címet nyert, olimpiai ezüst- és bronzérmes. Egyetlen érem, az olimpiai arany hiányzik gyűjteményéből, de jól van ez így…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik