Egy góllal kapott ki a Vasas csapata a Jug Dubrovnik otthonában

Vágólapra másolva!
2007.12.08. 19:45
Egy góllal kikapott a TEVA-VasasPlaket csapata Dubrovnikban a férfi vízilabda Euroliga C csoportjában. A magyar csapatban Varga Dénes volt a legeredményesebb a három góljával, de az angyalföldi csapat egyszer sem tudott vezetni a meccs folyamán.
Varga Dénes három gólt szerzett
Farkas József (archív)
Varga Dénes három gólt szerzett
Varga Dénes három gólt szerzett
Farkas József (archív)
Varga Dénes három gólt szerzett

Horvátországban csapott össze a Jug Dubrovnik és a Vasas. A két csapat jól ismeri egymást, tavaly a negyeddöntőben futottak össze, és bár itthon 11-10-re a Vasas nyert, a visszavágón 9-7-es Jug-siker született. A szombati mérkőzés a televíziós közvetítés miatt 30 perces csúszással kezdődött.

Alig telt el harminc másodperc, amikor a hazai együttes már megszerezte a vezetést, Boskovics volt eredményes. Utána Markovics növelte az előnyt, közel két és fél perc játék után Mátyás talált be először magyar részről.

A magyar játékos ellen utána büntetőt ítéltek, és Boskovics ezt magabiztosan be is lőtte. A negyed közepén több helyzet is kimaradt, de egy horvát kapufa után Tóth Márton egy gólra csökkentette a Vasas-hátrányt. Nem sokáig volt ekkora a különbség, hiszen Obradovics 4-2-re alakítja az eredményt.

A második játékrész jól indul a Vasasnak, hiszen a Varga testvérek összjátéka után Dénes lő gólt. Ebben az időszakban mindkét csapat remekül védekezett, ennek az eredménye, hogy Varga Dénes gólján kívül több nem esett. Nagyszünetre azonban így is Dubrovnik-vezetéssel vonultak a csapatok.

A harmadik negyedben az emberelőnyben játszó horvátok Obradovics révén gyorsan gólt szereznek, majd újabb ötméterest ítélnek a magyar csapat ellen: Boskovics ezúttal is magabiztos volt, már 6-3 a Jug javára.

Tóth Márton utána kihasznált egy emberelőnyt, sőt, Nagy Viktor remek hárítása utáni ellentámadásból Varga Dániel egy gólra csökkenti a hátrányt. A folytatásban még Jokovics és Varga Dénes is betalál, 7-6-os hazai vezetéssel érkeztek az utolsó negyedhez a csapatok.

Az utolsó nyolc percben Varga Dénes ugyan előbb kihagy egy helyzetet, utána azonban testvére átadásából gólt lő. Nem sikerül azonban a mérkőzés folyamán először átvenni a vezetést, ugyanis Markovics lövése Nagy kapujában köt ki.

Két perccel a vége előtt Földi László időt kért, ráadásul csapata emberelőnyben támadhatott. Ám a magyar csapat nem tudott gólt szerezni a hátralévő időben, így egy góllal kikapott. A Jug második meccsét is megnyerte.

Férfi vízilabda Euroliga

C CSOPORT, 2. FORDULÓ
Jug Dubrovnik – Vasas 8-7 (4-2, 0-1, 3-3, 1-1)
G: Boskovics 3, Markovics 2, Obradovics 2, Jokovics ill. Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Mátyás Z., Varga Dániel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik