Gerendás György: Készek vagyunk elhódítani a bajnoki címet

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 16:22
A vízilabda magyar-bajnokság élvonalában (ING OB I) szereplő Eger csapata hétfőn tartott sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy a jövő szezontól a csapat keretét erősíti az olimpiai bajnok Szécsi Zoltán és Biros Péter, valamint a világbajnok Varga II. Zsolt.
Gerendás bízik a bajnoki cím megszerzésében
NS-Archív
Gerendás bízik a bajnoki cím megszerzésében
Gerendás bízik a bajnoki cím megszerzésében
NS-Archív
Gerendás bízik a bajnoki cím megszerzésében

Gerendás György csapata bejelentkezett a bajnoki címért! A hevesi alakulat jónéhány nagy viadalt megélt pólóssal erősítette meg keretét. A vízilabda iránt csak minimálisan is érdeklődöknek persze nem okozott meglepetést az uszodai berkekben (és a sajtóban) már kész tényként kezelt információ, miszerint Biros, Szécsi és Varga II. a tavalyi bajnokság bronzérmesénél folytatja.

Az Eger mestere érthető magabiztossággal nyilatkozott a sajtótájékoztaton, Gerendás úgy gondolja már nincs a világon olyan csapat, amelyet ne verhetne meg a hevesi alakulat.

"Olyan játékosokat igazoltunk, akik jól illeszkedhetnek az együttesbe. Szinte egytől-egyig bármelyik poszton bevethetőek, ezzel nőnek a taktikai lehetőségeink" - mondta a szakvezető, aki hozzátette, szerinte jövőre négy csapat között dől majd el a bajnoki arany sorsa.

"Négy erős csapat lesz a következő szezonban, a végeredményt a koncentráltság, a szerencse és a napi forma dönti el a Vasas, a Honvéd, a Szeged és az Eger között."

"Készek vagyunk elhódítani a bajnoki címet" - zárta mondandóját a szakvezető.

Az optimizmusra minden oka megvan Gerendásnak, hisz csapata már tavaly is megrángadták az oroszlán bajuszát, a mostani igazolásokkal pedig megérkezhet az a plusz, ami a bajnoki aranyérem megszerzéséhez kelhet.

Az Olaszországból hazatérő Szécsi megoldhatja az Eger kapusgondjait. Az eddigi előszámú kapus, a Ferencvárosba távozó Jászberényi Gábor, ugyanis finoman szólva is sokat bakizott az előző szezonban. Ennek leginkább gárda Euroliga-szereplése látta kárát.

A másik nagy érkezővel kapcsolatban elég megemlíteni, hogy bajnoki elődöntő első mérkőzésén sokáig több góllal vezetett az Eger a Kőér utcában, ekkor érkezett Biros Péter, és gyakorlatilag egymaga nyerte meg a találkozót a Dominónak - jövőre viszont ez nem fordulhat elő.

AZ EGER NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSA:

Távozó játékosok:
Karol Baco CH Hornets Kosice
Bálint Gergő FTC
Gór-Nagy Miklós Domino-BHSE
Jászberényi Gábor FTC
Sören Mackeben WF Spandau 04
Märcz Tamás Sacil Hlb Nervi
Érkező játékosok:
Binder Szabolcs RN Camogli
Biros Péter Domino-BHSE,
Aaron Feltham Ottawa WaterWalkers/Victorian Tigers
Kovács Gábor saját nevelés
Szécsi Zoltán RN Camogli
Varga II. Zsolt Dinamo Moszkva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik