A visszavágón ledolgozhatja a Honvéd a kétgólos hátrányát

Vágólapra másolva!
2007.05.09. 22:14
Az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésé kétgólos vereséget szenvedett a Domino-BHSE a görög Olympiakosz Pireusz ellenében. A hazai együttes rendkívül jól felkészült: a magyar bajnok szinte végig futott az eredmény után. Visszavágó a Kőér utcában két hét múlva.
Kiss Gergelyre nem lehetett panasz, hiszen négy gólt lőtt
NS-Archív
Kiss Gergelyre nem lehetett panasz, hiszen négy gólt lőtt
Kiss Gergelyre nem lehetett panasz, hiszen négy gólt lőtt
NS-Archív
Kiss Gergelyre nem lehetett panasz, hiszen négy gólt lőtt

Egy percet sem kellett várni Pireuszban az első gólra, amelyet a nagyszerű hangulatot termető görög szurkolók örömére Jorgosz Doszkasz szerzett. Ekkor, illetve 2–1-es hazai vezetésnél még egyenlíteni tudott a Domino (Benedek Tibor és Kiss Gergely révén), ám utána beindult az Olympiakosz, zsinórban lőtt három gólt (5–2), így Benedek második gólja csak a szépítésre volt elég.

A második negyed végére már három magyar pólós és két hibával állt – a fórok aránya 9–7 volt a görögöknek –, de a kis különbség ellenére már ekkor is érződött, a szlovén-azeri bírópáros erős hazai pályát fúj a görög bajnokságot veretlenül vezető Olympiakosznak. Kiss Gergely duplájával és Biros góljával azonban sikerült megnyerni a második nyolc percet, és ezzel egygólosra csökkenteni a görög-előnyt.

Sőt, a harmadik negyed harmadik percében a horvát Addija Komadina kiállítása után Kiss negyedik góljával újra egyenlő volt a mérkőzés állása (7–7). Ez azonban nem tartott sokáig, mivel Argirisz Teodoropulosz és Jorgosz Afrudakisz két találatot is szerzett, miközben magyar előnynél hiába kért időt Kovács István edző, a létszámfölényes helyzet kihasználatlan maradt.

A harmadik negyedben egyébként már két játékosát is elveszette a Domino, Vári Attilát a 18., Fodorb Rajmundot a 24. percre pontozták ki a játékvezetők, majd a negyedik nyolc percben Paján Viktor és Kovács Olivér is kénytelen volt elhagyni a medencét.

Ezzel az utolsó három percre már csak egy cserelehetősége maradt a Honvédnak, miközben a görögök továbbra is jól játszottak, és folyamatosan tartották előnyüket. Öt és fél percnél (10–8) ismét előnybe került a Domino, Kovács István időt kért, ám Benedek Tibor lövése a blokkról a kapu fölé vágódott, 2:44 perccel a lefújás előtt Doszkasz már háromra növelte a hazai előnyt.

Ezt még emberelőnyben, Hárai Balázs centerből csökkentette, a kétgólos (11–9) hátrány ledolgozható a két hét múlva sorra kerülő Kőér utcai visszavágón.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA

OLYMPIAKOSZ (görög) - DOMINO-BHSE 11–9 (5–3, 2–3, 2–1, 2–2)
Pireusz, 500 néző. V: Margeta (szlovén), Koganov (azeri)
OLYMPIAKOSZ: Delijannisz – PETROSZ 2, DOSZKASZ 2, Nikics, J. Afrudakisz 1, Hadziteodoru 2, Sztizasz. Cs: KOMADINA 2, Kocilasz, Delakasz, Teodoropulosz 2, Vranjes. Edző: Vagelisz Paterosz
DOMINO: GERGELY – Szívós, Biros 2, Bárány, Paján, KISS G. 4, Benedek 2. Cs: Hárai 1, Vári, Fodor, Kovács O., Székely. Edző: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 16/6, ill. 10/5
Ötméteresből: 2/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Vári (18. p.), Fodor (24. p.), Paján (26. p.), Kovács O. (29. p.), Komadina (30. p.), Sztizasz (31. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik