Vízi Eb: Készen állunk az Eb-re – Benedek Tibor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.07. 09:43
null
Benedek Tibor és a magyar válogatott a belgrádi Eb-n bizonyíthat (Fotó: Földi Imre)
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor szerint készen áll a csapat a vasárnap kezdődő belgrádi Európa-bajnokságra (a válogatottunk hétfőn játssza első meccsét), annak ellenére, hogy a Volvo-kupán „taktikailag összeomlott minden”.

„Inkább taktikai, mint fizikai felkészülés volt az elmúlt húsz napban, amely kicsit csalóka, mert a karácsony miatt nem is volt teljes. Az volt a cél, hogy taktikailag egységesebbé váljunk” – mondta Benedek Tibor a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A szövetségi kapitány hozzátette, a klubedzőkkel úgy állapodtak meg, hogy fizikailag topon lévő játékosok érkeznek a válogatott összetartásra. Ezért az erőnléti edzésekre már nem kellett nagyobb hangsúlyt fekteti.

„A Volvo-kupán azonban taktikailag összezavarodott minden, nem tudtuk megvalósítani azt, amit elterveztünk.”

Mint ismert, az Eb főpróbájának tekinthető – bár Benedek ezzel nem ért egyet – győri Volvo-kupán az olasz és a spanyol válogatott is legyőzte a magyar csapatot. Ráadásul mindkét ellenfél a találkozó első felében nagyon elhúzott, ezután zárkózott csak a magyar csapat. A szövetségi kapitány szerint az az igazán aggasztó, hogy rendkívül sokszor kerültünk emberhátrányba.

„Az a fontos, hogy ne legyen irreálisan sok kiállításunk, egy görög csapat ellen például nem játszhatunk tizenötször-tizenhatszor emberhátrányban, mert akkor meg fognak verni minket. Ráadásul a fórkihasználásunk sem volt jó. De ez nem akkora baj, az utolsó napokra terveztük ennek a begyakorlását.”

Benedek Tibor ennek ellenére úgy véli, hogy a csapat „készen áll” az Európa-bajnokságra, amelyen azonban már nem minket tekintenek esélyesnek.

„A nyári világbajnokság után ezt az Eb-t egy lehetőségnek is tekintem, hogy bebizonyítsuk, az egy rossz időszak volt ugyan, de nagyon erősek vagyunk és meg tudunk újulni. Készek vagyunk arra, hogy kivívjuk az olimpiai szereplés lehetőségét. Tudjuk, hogy sok ellenféltől kikaptunk, vissza kell szerezni az önbizalmat. Amikor 2013-ban elkezdtük a közös munkát, az akkori válogatott játékosai elhitték, hogy mindenki ellen tudunk nyerni, még akkor is, ha nem mi vagyunk az esélyesek. Aztán megnyertük a világbajnokságot, és átkerültünk egy másik oldalra, azután mindenki minket akart megverni. Ez sokáig nem sikerült, de az Eb-döntőben igen, és a szerbek azóta dominálnak. Most megint nem mi vagyunk az esélyesek, megint minden ellenféllel szemben meg kell vívni azt a csatát, ami az önbizalmunk növeléséhez és a tisztelet kivívásához vezethet" – mondta Benedek Tibor immár az M4 Sportnak.

Az Európa-bajnokság lebonyolítását ismerve a magyar válogatott a negyeddöntőben nagy valószínűséggel a szerb vagy a horvát csapattal találkozik majd – a kapitány is így számol. Csúcsformában azon a találkozón kell lennie a csapatnak.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence (mindannyian A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (mindannyian ZF-Eger), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

A TELJES MENETRENDET IDE KATTINTVA TALÁLJA!

A NŐI TORNA MENETRENDJÉT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

CSOPORTKÖR
(január 10–15.)
D-CSOPORT
MAGYARORSZÁG GÖRÖGORSZÁG
OROSZORSZÁG TÖRÖKORSZÁG
1. FORDULÓ (január 11.)
Oroszország–Törökország
15.45
MAGYARORSZÁG–Görögország 20.15 (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n)
2. FORDULÓ (január 13.)
Törökország–Görögország 15.45
MAGYARORSZÁG–Oroszország 20.15 (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n)
3. FORDULÓ (január 15.)
MAGYARORSZÁG–Törökország 9.30 (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n)
Oroszország–Görögország 20.15

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik