Vizes vb: Annyira vették komolyan, amennyire én – Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.29. 13:30
Edzésről jövet, edzésre menet találkozott Dél-Afrikával a magyar férfi vízilabda-válogatott a kazanyi vizes vb-n, a C-csoport második fordulójában. A rendkívül motivált afrikaiak ellen magabiztos játékkal 17–4-re nyertünk, jöhetnek az argentinok. Benedek Tibor együttese a harmadik kör eredményétől függetlenül már csoportelső, azaz automatikusan negyeddöntős, de a kapitány szerint a mai és az argentinok elleni meccsből semmilyen következtetést nem lehet levonni a folytatásra vonatkozóan.

„Ahhoz képest, milyen erőt képvisel Dél-Afrika, komolyan vettük a meccset – mondta Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak, a szövetség hivatalos honlapjának. – Annyira vették komolyan a játékosok, amennyire én. Nem éreztem magam jobban felpörögve, mint amennyire ők voltak, és őket sem magamnál, így voltunk egységben, ez teljesen ideális volt. Pár dolgot tudtunk gyakorolni, de igazából nincs ennek jelentősége. Ebből a találkozóból nem tudunk semmilyen tanulságot levonni, persze le kellett játszanunk. Ilyen lesz az argentinok elleni meccs is, vagy még inkább, így magunkban kell készülni, keményen edzeni a következő hétre, arra a negyedik, igazán fontos mérkőzésre.” Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak, a szövetség hivatalos honlapjának. – Annyira vették komolyan a játékosok, amennyire én. Nem éreztem magam jobban felpörögve, mint amennyire ők voltak, és őket sem magamnál, így voltunk egységben, ez teljesen ideális volt. Pár dolgot tudtunk gyakorolni, de igazából nincs ennek jelentősége. Ebből a találkozóból nem tudunk semmilyen tanulságot levonni, persze le kellett játszanunk. Ilyen lesz az argentinok elleni meccs is, vagy még inkább, így magunkban kell készülni, keményen edzeni a következő hétre, arra a negyedik, igazán fontos mérkőzésre.”

Benedek elmondta a véleményét a görögök eddigi két bravúros sikeréről, az olaszok és az amerikaiak legyőzéséről. „Azt kell mondjam, meglepett az eddigi szereplésük, de azt is tudjuk, hogy ők minden világversenyen jól kezdenek, aztán a végére egy kicsit megváltozik a játékuk. Nem biztos, hogy most is így lesz, nagyon izgalmasan alakul az a csoport, s az, hogy ki milyen ágra kerül” – tette hozzá Benedek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik