Vizes vb: „Mindannyiunk sikere, büszke lehet az ország”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.14. 11:11
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hivatalos közleményben köszöntötte a vizes világbajnokság résztvevőit, szervezőit és szurkolóit. Kulcsár Krisztián MOB-elnök szerint az egész ország büszke lehet a rendezésre. Alább változtatás nélkül közöljük az olimpia.hu-n megjelent kommüniké részletét.

A Magyar Olimpiai Bizottság köszönti a 17. FINA-világbajnokság résztvevőit, szervezőit és szurkolóit; gratulál az előkészületekhez, a létesítményfejlesztésekhez. A magyar sportolóknak becsületes, eredményes versenyzést, a szurkolóknak élményekkel teli, látványos sporteseményt kíván. Köszönetet mondunk a szervezőknek, az építőknek, a magyar kormánynak, a támogatóknak, a hazai és a budapesti rendezvényt különösen is nagy lelkesedéssel fogadó nemzetközi médiának, továbbá azoknak az embereknek, akik türelemmel viselték és viselik az építkezésekkel, beruházásokkal együtt járó kellemetlenségeket. A Magyar Olimpiai Bizottság köszönti a 17. FINA-világbajnokság résztvevőit, szervezőit és szurkolóit; gratulál az előkészületekhez, a létesítményfejlesztésekhez. A magyar sportolóknak becsületes, eredményes versenyzést, a szurkolóknak élményekkel teli, látványos sporteseményt kíván. Köszönetet mondunk a szervezőknek, az építőknek, a magyar kormánynak, a támogatóknak, a hazai és a budapesti rendezvényt különösen is nagy lelkesedéssel fogadó nemzetközi médiának, továbbá azoknak az embereknek, akik türelemmel viselték és viselik az építkezésekkel, beruházásokkal együtt járó kellemetlenségeket.

„A FINA-vb sikere mindannyiunk sikere, az egész ország büszke lehet rá! Itt az alkalom, hogy megmutassuk, össze tudunk fogni, partnerei tudunk lenni egymásnak! Biztos vagyok benne, hogy Budapest és Balatonfüred egy magas színvonalú, felejthetetlen világbajnokságot fog megrendezni. Ehhez kérem minden résztvevő, szurkoló és szervező további együttműködését és összefogását! Egy közös cél vezéreljen mindannyiunkat: a 2017-es FINA-vb sikere. Dolgozzunk együtt Magyarország és a magyar sportélet jó hírén a nagyvilág közvéleménye előtt" – fogalmazott Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A MOB meggyőződése, hogy a vizes világbajnokság kiváló alkalom arra, hogy a sport- és a gazdasági élet, a politika és a civil oldal szereplői a konszenzuskeresés jegyében félretegyék sérelmeiket, egyéni érdekeiket háttérbe szorítsák az esemény sikere érdekében. Gondoljunk csak az ókori olimpiák szellemiségére: a görög városállamok is félretették az olimpiai játékok idejére az egymás iránti ellenszenvüket, letették a fegyvereket, és örültek a közös játéknak, a versenynek, élvezték a sport örömét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik