Vizes vb: Gyurta G. pontszerző helyen ért célba 25 km-en

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 13:42
null
Gyurta Gergely pontszerző lett 25 km-en (Fotó: Földi D. Attila)
Francia arany született a vizes vb-n a nyílt vízi úszók 25 km-es számában, melyen Gyurta Gergely a hatodik helyen ért célba. A verseny másik magyar indulója, Rasovszky Kristóf sérülés miatt feladta a viadalt.

 

A férfiak 25 km-es úszóversenyében két magyarért szoríthattunk – a négy évvel ezelőtti világbajnokságon 13. helyen végzőGyurta Gergelyért, és az idei vb összes nyílt vízi számában elinduló Rasovszky Kristófért.

A táv feléig szinte teljesen együtt haladt mindenki, két úszónk többször is magára vállalta a vezető szerepet és a táv nagy részén az első tízben haladtak.

Aztán 20 km közeledtével Axel Reymond és Simone Ruffini tempót váltott, ettől kicsit szétszakadt a mezőny, Gyurta is lemaradt. A magyar szurkolók szomorúságát azonban sokkal inkább az okozta, hogy Rasovszky Kristóf feladta a versenyt – a 20 éves fiú bunyóba keveredett és olyan rúgást kapott, amivel nem tudta folytatni.

Az utolsó körben (egy kör 2.5 km – a szerk.) Gyurta följebb zárkózott, ám az élen tempózó négyes nem lassított. A befutó nagy izgalmakat hozott, Reymond bírta a legjobban, a második helyen az olasz Matteo Furlan, bronzérmes pozícióban pedig Jevgenyij Dratcev ért be. A negyedik Ruffini is egy-két másodpercnyi lemaradással úszott be, míg Gyurta Gergely nagyot hajrázva 6. lett.

„Roppant nehéz volt a verseny, mind a verekedés, mind a hullámzás és az időjárás miatt, de így is minden percét élveztem – nyilatkozta lelkesen Gyurta Gergely. Az utolsó körben már csak a közönségre és a szüleimre gondoltam. Ők húztak be a végén. Óriási élmény volt ezt hazai közönség előtt megélni.”

„Próbáltam minél jobban előremenni, hogy kimaradjak a verekedésből – mesélte a 25 éves úszó. – Ez a verseny velejárója, de nem erről kellene szólnia. Akkor volt a legnehezebb, amikor a lányokat utolértük. Mondták, hogy durvábbak, de azt az érzést embernek nem kívánom, amit mi fiúk átéltünk ott.”

A nők versenyéről itt olvashatnak.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS, 25 KM
Férfiak

1. Axel Reymond (Franciaország) 5:02.46.4
2. Matteo Furlan (Olaszország) +0.6
3. Jevgenyij Dratcev (Oroszország) +3.4
...
6. Gyurta Gergely +1.14.3
...
Rasovszky Kristóf feladta a versenyt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik