Vizes vb: Olasz beállította az eddigi legjobb magyar helyezést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.21. 14:16
null
A rajt pillanata, Olasz Anna a 11-es rajtszámmal (Fotó: Földi D. Attila)
A nők 25 km-es nyílt vízi úszószámában a címvédő Ana Marcela Cunha szerezte meg az aranyérmet Balatonfüreden a vizes vb-n, Olasz Anna az 5. helyen végzett, míg Sömenek Onon Kata a 12. pozícióban ért célba.

A 2015-ös világbajnokságon ezüstérmet szerző Olasz Anna és a 20 éves Sömenek Onon Kata is azonnal az élmezőnyben úszott.

Fél távig folyamatosan az első tíz között volt a két magyar lány. Sömenek a verseny előrehaladtával fokozatosan lemaradt az elöl haladóktól, Olasz számára viszont sokáig reális cél volt az éremszerzés.

Aztán 15 km körül a tapasztaltabb magyar versenyző is leszakadt a közvetlen élcsoporttól, a tempót Ana Marcela Cunha és Sharon van Rouwendaal diktálta. Olasznak még a 20 km-es táv elérése előtt sikerült visszakapaszkodnia a 4. helyre, a dobogó viszont addigra már belátható távolságon kívülre került.

A férfiakénál is izgalmasabb hajrával ért véget a küzdelem, a vb-címvédő Cunha azonban rutinosan versenyezve az élen maradt, mögötte a holland Van Rouwendaal csapott célba, míg nem sokkal mögöttük Arianna Bridi ért be harmadikként. A negyedik helyért Olasz csatázott nagyot Martina Grimaldival, végül néhány tizeddel lemaradva az 5. pozícióban ért célba, megszerezve ezzel a magyar csapat holtversenyben eddigi legjobb helyezését az idei világbajnokságon (Rasovszky Kristóf 10 km-en lett szintén ötödik).

A férfiak 25 km-es versenyéről itt olvashatnak.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS, 25 KM
Nők

1. Ana Marcela Cunha (Brazília) 5:21.58.4
2. Sharon van Rouwendaal (Hollandia) +2.4
3. Arianna Bridi (Olaszország) +9.8
...
5. Olasz Anna 1:56.5
...
12. Sömenek Onon Kata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik