Vizes vb: feszült hangulatban érkeztek a szerb pólósok

Vágólapra másolva!
2017.07.17. 12:02
Bár Zsivko Gocics és Szlobodan Nikics visszavonult, a szerb válogatottól címvédést várnak déli szomszédaink a budapesti vízilabda-világbajnokságon. A csapat és a szövetség között azonban nagy a feszültség.

A szerb vízilabda-válogatott 17.30-kor Dél-Afrika ellen meg is kezdi szereplését a budapesti vizes vb-n. Dejan Szavics csapatának helyzete szerbiai sajtóhírek szerint korántsem nevezhető fényesnek.

A válogatott vb-t megelőző utolsó sajtótájékoztatója feszült hangulatban telt, a magyarszo.rs beszámolója szerint érzékelhető, hogy a szerb szövetség és a csapat közti feszültség.

A szerb pólóválogatottra (főleg a csoportkörben) nehezebb feladat vár a medencén kívül, mint a vízben: függetleníteniük kell magukat a sportpolitikai helyzettől. Filip Filpovics, a szerb csapat ásza még otthon beszélt a helyzetről.

„A szövetség munkáját illetően általános elégedetlenség uralkodik a játékosok körében. Közösen úgy döntöttünk, a vb végéig nem kívánunk erről beszélni – szögezte le Filipovics a szerbiai sajtótájékoztatón. – Gombóccal a torkunkban, keserű szájízzel indulunk Budapestre, ami semmiképp sem helyénvaló. Szeretnénk megfelelni az elvárásoknak, hiszen a szerb válogatott soha, semmilyen körülmények között nem süllyedhet egy bizonyos szint alá, ugyanakkor a szövetség hozzáállásával nem lehetünk elégedettek.”

„A probléma régi, szeretnénk, ha a vb után ez már végképp rendeződne. Más hangulatban kellene nekivágnunk az idei év legnagyobb sporteseményének, sajnos erre most nincs meg a lehetőség. Remélem, hogy a sajtó nem fog erre médiaszenzációként tekinteni, most leginkább nyugalomra van szükségünk" – mondta a válogatott csapatkapitánya, aki nem részletezte, mi is valójában a probléma a szövetség és a csapat között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik