HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.16 20:55 Frissítve: 2019.03.20 19:03

Röplabda: változatos küzdelmek a leány-juniorbajnokság elődöntőjében

Pénteken a C csoport mérkőzéseivel megkezdődtek az elődöntők küzdelmei a leányok röplabda juniorbajnokságában, szombaton pedig az A és a B csoport csapatai is parkettre léptek a hatos döntőbe jutásért. Az C csoportban papírforma szerinti eredmények születtek, az A csoportban azonban a budaörsi együttes meglepetéssel szolgált.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu Az első napon a C csoportban a Vasas az MTK Budapestet (3:0) és a Békéscsabát (3:1) is felülmúlva kitűnően rajtolt a leány juniorbajnokság elődöntőjének első mérkőzésein, így kedvező helyzetből várhatja az április 6-i visszavágókat, amikor eldől, mely csapatok jutnak a csoportból a hatos döntőbe.

Sikerül-e továbbjutnia a csoportból a Nyíregyházának? Forrás: hunvolley.hu

Sikerül-e továbbjutnia a csoportból a Nyíregyházának?  •  Forrás: hunvolley.hu

Szombaton az A és a B csoportban szereplő együttesek is bemutatkoztak. Az A csoportban a Budaörs nagy meglepetésre mindkét mérkőzését 3:0 arányban nyerte meg. Az első találkozón az UTE-t múlták felül, a győzelem értékét nagyban növeli, hogy a lila-fehérek juniorcsapatában több olyan játékos is pályára lépett, aki az Extraligában szereplő felnőttcsapatban is rendszeres játéklehetőséget kap (Kiss Anna, Kovács Lilla, Stollár Szonja). A budaörsiek második áldozata a Jászberény volt. Az  UTE a nap végén vigasztalódhatott: 3:1-re legyőzte a Jászberényt, így a csoport 2. helyéről várhatja az áprilisi folytatást.

A három csoport közül a B tűnik a legerősebbnek, itt minden együttes jó eséllyel pályázik a bajnoki címre. A mérkőzések eredményei is eszerint alakultak, hiszen a csapatok körbeverték egymást. Az első mérkőzésen az otthon játszó Nyíregyháza sima, 3:0 arányú vereséget szenvedett a Gödöllőtől, amely a második mérkőzésén, szoros küzdelemben maradt alul a Kaposvárral szemben (2:3). A nap utolsó összecsapására összeszedte magát a Nyíregyháza, és bajnokesélyeshez méltóan játszva 3:0-ra múlta felül a somogyiakat.

Nagy Attila, a nyíregyháziak edzője értékelte a nap eseményeit:

„Engem is meglepett, milyen gyengén játszottunk az első találkozón, egyáltalán nem voltam megelégedve: az ellenfél a játék minden egyes elemében felülmúlt bennünket. Hozzá kell tennem, hogy teljesen felforgatott kerettel léptünk pályára a Gödöllő ellen, hiszen családi okok, illetve sérülés miatt két játékosom nem tudta vállalni a játékot, de nem szeretném erre fogni a vereséget. Ezt követően aztán teljes fordulat következett be a csapat játékéban, ehhez persze egy alapos fejmosásra is szükség volt. A második találkozón már tudta vállalni a játékot az első számú centerem, s ennek meg is lett az eredménye. Sajnos a felnőtt keretből érkező játékosok nem tudtak érdemben hozzátenni a csapat teljesítményéhez. A továbbjutáshoz fejben, alázatban és lelkesedésben is javulnunk kell” – jegyezte meg a tréner.

Folytatás április 6-án, szombaton.

Az A csoport állása:
1. Budaörs (2/4 pont), 2. UTE (2/3), 3. Jászberény (2/2).

Az A csoport mérkőzései:
Budaörs – UTE 3:0
Jászberény – Budaörs 0:3
UTE – Jászberény 3:1
UTE – Budaörs (április 6., szombat)
Jászberény – UTE (április 6., szombat)
Budaörs – Jászberény (április 6., szombat)

A B csoport állása:
1. Gödöllő (3/3 pont), 2. Nyíregyháza (3/3), 3. Kaposvár (3/3).

A B csoport mérkőzései:
Gödöllő – Nyíregyháza 3:0
Kaposvár – Gödöllő 3:2
Nyíregyháza – Kaposvár 3:0
Nyíregyháza – Gödöllő (április 6., szombat)
Kaposvár – Nyíregyháza (április 6., szombat)
Gödöllő – Kaposvár (április 6., szombat)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.