Labdarúgás: befogta az éllovas Honvédot az Illés Akadémia

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.12. 16:00
Címkék
Legyőzte az Illés Akadémia a Ferencvárost az U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokság 26., csonka fordulójában. A szombathelyiek így pontszámban beérték a Honvédot, s amennyiben nyerik elmaradt mérkőzésüket, átveszik a vezetést a tabellán. A Győr szeptember óta először nyert a bajnokságban, óriási meglepetésre verték a bronzéremért küzdő Puskás Akadémiát.

Leiner Soma - utanpotlassport.huMindössze két mérkőzést rendeztek az U19-es, kiemelt labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján. A Debrecen és a Honvéd még áprilisban lejátszotta az eredetileg erre a hétvégére kiírt találkozót, míg a Videoton és az MTK összecsapását május végére halasztották.Leiner Soma - utanpotlassport.huMindössze két mérkőzést rendeztek az U19-es, kiemelt labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján. A Debrecen és a Honvéd még áprilisban lejátszotta az eredetileg erre a hétvégére kiírt találkozót, míg a Videoton és az MTK összecsapását május végére halasztották.

Ibrahim Funsho Bambgoye (k) duplájával nyert az Illés Akadémia Forrás: haladas.hu
Ibrahim Funsho Bambgoye (k) duplájával nyert az Illés Akadémia Forrás: haladas.hu

Ibrahim Funsho Bambgoye (k) duplájával nyert az Illés Akadémia  •  Forrás: haladas.hu

A kispestiek így mást nem tehettek, minthogy reménykedtek az Illés Akadémia pontvesztésében. Különösen, hogy az előbb említett áprilisi debreceni találkozón vereséget szenvedtek. A játéknapot megelőzően így három pont volt Simon Miklós együttesének előnye a táblázat élén, de a szombathelyiek kettővel kevesebb meccset játszottak, mint a piros-feketék.

Így annak tudatában léptek pályára Németh Szabolcs tanítványai, hogy pontszámban utolérhetik a riválist, amennyiben legyőzik a Ferencvárost. A motivált szombathelyiek a góllövőlista élén álló Ibrahim Funsho Bambgoye találatánakköszönhetően már a negyedik percben megszerezték a vezetést. A nigériai korosztályos-válogatott csatár a harminckettedik percben is villant, így a zöldek megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulást követően ugyan hamar szépítettek a vendégek Könczey Márk révén, de egyenlíteni már nem tudott a Lisztes Krisztián vezette csapat. A vasiak utolérték a Honvédot, és csak kevesebb győzelmük miatt nem vették át a vezetést a tabellán.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG
Illés Akadémia-Haladás−Ferencvárosi TC 2−1 (2−0)
Illés Akadémia-Haladás:Schener − Vargovics (Latyák 77.), Szár, Bolla, Füleki, Kovalovszki, Szilágyi, Kiss B., Varga K., Szántó (Dombi 85.), Bambgoye (Szalai 90.).Vezetőedző:Németh Szabolcs
Ferencvárosi TC:Oroszi− Könczey, Takács Zs., Molnár T., Arday (Szabó R. a félidőben), Wieland (Horváth B. a félidőben), Novák, Pócsik (Fekete O. 66.), Szalka, Lefler, Nyéki. Vezetőedző: Lisztes Krisztián
Gól:Bambgoye (4., 32.) illetve Könczey (47.)

A Puskás Akadémia nagy lépést tehetett volna a bronzérem felé, ha hozza a kötelezőt Győrben. Az ETO mindössze egy győzelmet aratott az évadban, azt is tavaly szeptemberben.

Így fest a tabella a 26. fordulót követően Forrás: adatbank.mlsz.hu
Így fest a tabella a 26. fordulót követően Forrás: adatbank.mlsz.hu

Így fest a tabella a 26. fordulót követően  •  Forrás: adatbank.mlsz.hu

Egészen a hetvenedik percig nem láthattak gólt a nézők, akkor azonban Tóth Bence találatával előnybe kerültek a felcsútiak, és kezükben érezhették a győzelmet. A hazaiak azonban mindenkit, vélhetően még saját magukat is meglepték: a hátralévő húsz percben megfordították a mérkőzést! Előbb Szakács Marcell, majd a csereként beállt Kulcsár Ábel talált be Erdélyi Ádám kapujába, így a Győr megszerezte második győzelmét a szezonban. A Puskás előnye maradt három pont az MTK előtt, de az agárdiak három mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így jó eséllyel előzhetnek a bajnokság hajrájában.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG
ETO FC Győr−Puskás Akadémia 2−1 (0−0)
ETO FC Győr:Gaszner− Karcagi, Jakab, Mió (Kulcsár 61.), Androsch, Szakács, Tamás, Bodnaruk, Kiss T. (Detrik 77.), Nagy M., Bagó.Vezetőedző:Preszeller Tamás
Puskás Akadémia:Erdélyi− Lovász (Kiszely 71.), Pekowski, Megyesi (Tóth A. 71.), Vörös, Góra, Tóth B., Varga B., Parázs, Kovács D. (Molnár K. a félidőben), Mim. Vezetőedző: Kulesevic Ivica
Gól:Szakács (76.), Kulcsár (89.) illetve Tóth B. (70.)

A következő hétvégén nem rendeznek fordulót az U19-es bajnokságban, amely két hét múlva folytatódik.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik