HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.12 09:01 Frissítve: 2019.02.12 09:02

Kézilabda: felnőttdobogón a női juniorválogatott és a mestere

Nem mindennapi elismerést kapott az utánpótlás Az év sportolója-díj kapcsán. A júliusi debreceni U20-as vb-n az aranyéremig szárnyaló női juniorválogatott és trénere, Golovin Vlagyimir is bejutott a maga kategóriája hármas listájára, amelyből csütörtökön kikerül a végső győztes.

B. V.  Egy biztos, nagyon ráfért a női juniorválogatott világbajnoki aranyérme a magyar kézilabdasportra. Az elmúlt időszakban elkerülték a felnőtt és korosztályos együtteseket is a jelentősebb sikerek, de a fiatalok remek, százszázalékos szereplése – legyőzték többek között a norvégokat, a dél-koreaiakat és a románokat – reményt adhat a sikeresebb jövőre.

A női juniorválogatott és Golovin Vlagyimir is a csúcsra ért júliusban Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A női juniorválogatott és Golovin Vlagyimir is a csúcsra ért júliusban  •  Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Ráadásul hazai környezetben, a debreceni Főnix Csarnokban koronázhatták meg utánpótláséveiket a már felnőttmezőny ajtaján kopogtató, azon egyre gyakrabban be is lépő játékosok. És a szurkolókat is sikerült megmozgatni: a norvégok elleni döntő végén már hatezren tapsoltak az „aranylányoknak”.

Így, bár első látásra meglepő lehet, nem csoda, hogy a társaság korosztályos együttesként bekerült Az év sportolója-díj jelöltjei közé. A Győri Audi ETO KC BL-győztes kézilabdaegyüttese és az FTC Eurokupa-aranyérmes vízilabdacsapata mellett.

„Sokat tettünk érte a nyáron, hogy a legjobb három közé válasszanak bennünket – mondta Golovin Vlagyimir a társaság márciusban kinevezett szövetségi edzője. – Bármennyire is akadt mindig egy-egy kimagasló teljesítmény, a vébét is csapatként nyertünk meg.”

És tényleg. Háfra Noémiék igazi, nagybetűs csapatként viselkedtek Debrecenben, pályafutásuk utolsó korosztályos megméretésén. A lányokkal korábban három és fél évig Hajdu János dolgozott, de a csúcsra Golovinnal értek fel.

Ezért a Bánhidi Ákos, Csang Csing páros és Sike András társaságban ő is bekerült a top háromba, és esélye van az év edzője címre. Az MTK Budapest női NB I-es együttesét a juniorválogatottal párhuzamosan irányító tréner évek óta sikeresen építi be a fiatalokat a csapatába: az ő keze alatt érett élvonalbeli játékossá többek között Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi és Márton Gréta.

És talán ahhoz is van köze, hogy három junior-világbajnok, Háfra, Lakatos Rita és Tóvizi Petra bemutatkozhatott a decemberi, franciaországi felnőtt Európa-bajnokságon. Méghozzá milyen jó játékkal!

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.