Jégkorong: a kapitány szerint elérheti célját az U20-as válogatott

Vágólapra másolva!
2020.08.13. 19:33
Címkék
Kettős győzelemmel debütált a juniorválogatott vezetőedzőjeként Horváth András, akit az első tapasztalatokról kérdeztünk.

Az U20-as válogatott Vasas elleni dupla felkészülési mérkőzésével indult el a jégkorongidény. A divízió I/A csoportos világbajnokságra készülő együttes előbb hosszabbítással 3–2-re, majd csütörtökön 4–2-re győzött. A szövetségi kapitányt, Horváth Andrást kérdeztük.

„Nagyon hosszú idő óta nem volt mérkőzés, ezért nem is lehetett azt várni, hogy brillírozni fogunk. Juniormeccshez képest sokan voltak a lelátón, ez kicsit meg is fogta a fiúkat, de a mentalitásukra és a küzdeni tudásukra nem lehet panasz. Hasznos meccs volt, és bár még nem ez volt a legfontosabb, de örülök, hogy hosszabbításban végül győzni tudtunk – mondta Horváth még a csütörtöki találkozó után.

Horváth András elégedett volt a csapatával Forrás: MJSZ
Horváth András elégedett volt a csapatával Forrás: MJSZ

Horváth András elégedett volt a csapatával  •  Forrás: MJSZ

A két hazai edzőmeccs után még augusztusban Lengyelországba utazik a válogatott. Ez minden, amit egyelőre tudni lehet.

„Azt gondolom, jelenleg felelősséggel legfeljebb augusztus végéig lehet jósolni, akár a sportban, akár az élet más területén. Egy kicsit más kerettel megyünk Lengyelországba, utána pedig az ősszel egy bővebb kerettel kezdjük el a világbajnoki felkészülést. Novemberben szeretnénk egy nagyon erős Négy Nemzet-tornát játszani a vb előtt, remélem, hogy ez össze is jön.”

A decemberi dániai vb-n történelmi lehetőség előtt áll majd a válogatott: kiharcolhatja a bennmaradást a divízió I/A csoportban, a világ 16 legjobb csapata között, ami korábban még magyar csapatnak nem sikerült.

„Azt látom, hogy a fiúk átérzik a lehetőséget és az ezzel járó felelősséget is. Ezzel is kezdtük a közös munkát, hogy nem mindennapi esély előtt állunk, és szeretnénk megragadni. Már az első edzésen nagyon jól álltak bele a feladatba, ebből kiindulva úgy gondolom elérhető az a cél, amit megálmodtunk.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik