HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 20:46 Frissítve: 2018.07.12 21:35

Atlétika: két magyar lány az U20-as vb távolugró 12-es döntőjében

Farkas Petra és Endrész Klaudia is bejutott a távolugrás fináléjéba a Tamperében zajló U20-as atlétikai világbajnokság harmadik versenynapján. Közel volt a tűzhöz Mátó Sára is, ám a székesfehérvári fiatal számára a junior országos csúcs sem jelentett döntőt 400 méter gáton. A kalapácsvető Németh Zsanettnek, illetve a Győrben U18-as Európa-bajnok Huller Dánielnek a selejtező jelentette a végállomást.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.huA harmadik napjához érkezett a tamperei U20-as atlétikai világbajnokság, ismét szoríthattunk a magyar versenyzőkért. Négyen a selejtezőben kezdték meg szereplésüket, míg délután Mátó Sára a döntőért futott 400 méter gáton.

Balról Farkas Petra, Szenczi László edző, illetve Endrész Klaudia Forrás: MASZ

Balról Farkas Petra, Szenczi László edző, illetve Endrész Klaudia  •  Forrás: MASZ

A női távolugrás kvalifikációja rögtön kettős magyar sikert hozott, ugyanis Farkas Petra és Endrész Klaudia is bejutott a tizenkettes fináléba. A tavalyi Eb-negyedik Farkas legjobb eredménye 6.21 méter volt, míg a győri U18-as kontinensviadalon döntős Endrész 6.02-t teljesített. S ha már Győr, az Eb-aranyérmes Huller Dániel is rajthoz állt 400 méter gáton, az idősebbek között, magasabb akadályokkal szemben. A dunakeszi versenyző megközelítve juniorcsúcsát, 53.13 másodperces idővel zárt, de nem jutott az elődöntőbe. Szintén a selejtező jelentette a végállomást a kalapácsvető Németh Zsanettnek, aki a legjobbjától elmaradva tizennegyedikként zárt.

Az esti programban Mátó Sáráért izgulhattunk, az ARAK atlétája ugyanis a döntőért futott 400 méter gáton. A székesfehérváriak versenyzője az általa egy hónappal ezelőtt felállított junior országos csúcsot megdöntve, 57.83 másodperces idővel az ötödik helyen végzett futamában, ám mint kiderült, a fináléba jutáshoz még ez sem volt elég a roppant erős mezőnyben.

U20-AS ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, TAMPERE (FINNORSZÁG)
A versenynap világbajnokai és a magyar eredmények
Leányok.
100 m: Briana Williams (Jamaica) 11.16, 400 m: Hima Das (India) 51.46, 800 m: Diribe Welteji (Etiópia) 1:59.74 - világbajnoki csúcs, Rúdugrás: Amálie Švábíková  4.51, Diszkoszvetés: Alexandra Emilianov (Moldova) 57.89
Fiúk.
1500 m: George Meitamei Manangoi (Kenya) 3:41.71, 110m gát: Damion Thomas (Jamaica) 13.16

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS